Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 06. 2018. 17:10 >> 17:00
2

PAŽINOV KABINET

"Vlada prihvatila preporuku VK"

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade Zorana Pažina reagovali su na optužbe URE da je neistinito predstavio mišljenje Venecijanske komisije, kazavši da je Vlada prihvatila preporuku o kojoj URA govori i da je ona integrisana u tekst Zakona.

"Dio izvještaja koji navode odnosi se na sugestiju Venecijanske komisije da je potrebno dodatno precizirati da, u slučaju kašnjenja sa izborom članova Sudskog savjeta u Skupštini, samo oni članovi Savjeta koje bira Skupština nastavljaju da obavljaju dužnost do izbora novih, dok se za sve ostale sprovodi redovna procedura izbora", istaknuto je iz Kabineta.

Kako su objasnili, Vlada je tu  preporuku prihvatila i ona je putem amandmana integrisana u tekst Zakona koji je usvojen juče u Skupštini.

"Podsjećamo da je odluku Venecijanske komisije da podrži predlog Vlade kojim se sprječava blokada Sudskog savjeta javno obrazložio član VK i sudija Ustavnog suda Bugarske Filip Dimitrov", rekli su iz Kabineta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније