Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2018. 20:16 >> 13:34
5

NOVI IZBORI ILI...

SO Budva i dalje bez kvoruma

Sjednica Skupštine opštine Budva koja je zakazana za 3. jul neće imati kvorum, jer neće prisustvovati odbornici DPS-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković, saopšteno je Televiziji Crne Gore. Prinudna uprava ili novi izbori, mogući su ishodi trenutne političke krize u Budvi.

Iako do sjednice skupštine opštine Budva, koja je zakazana za 3.jul ima dva dana, već je izvjesno da ona neće biti održana.

"Stav odborničkog kluba DPS-a je da ne prisustvujemo sjednici, da ne dajemo kvorum nepostojećoj koaliciji", rekao je Marko Vuković iz DPS-a.

U ovoj godini nije održana nijedna sjednica Skupštine opštine. Time su stvoreni zakonski uslovi da Vlada uvede prinudnu upravu u Budvi.

U opštinskoj vladajućoj koaliciji smatraju da taj scenario nije realan, jer i pored ne zasijedanja parlamenta, lokalna uprava, kako kažu, funkcioniše.

"Ja mislim da ne bi ni u kom slučaju trebalo dozvoliti prinudnu upravu u Budvi, nego bi trebalo skratiti mandat lokalnog predstavničkog tijela i poći na izbore", navodi Dragan Krapović.

U lokalnoj opoziciji smatraju da se vlast neće lako odreći fotelja i pored toga što ne funkcioniše od samog formiranja.

"Vjerujemo da će Vlada kao odgovorna i svjesna da se u Budvi već šest mjeseci ne održavaju sjednice Skupšine opštine, vrlo brzo uvesti prinudnu upravu", kaže Marko Vuković za TVCG.

U međuvremenu, nezavisni odbornik Džaković traži raspravu o povjerenju predsjedniku opštine.

Iz vladajuće koalicije kažu da su odlučni da na vlasti ostanu do kraja mandatra. Pozivaju Džakovića da dođe na sjednicu jer su, kako navode, ispunili sve njegove prethodne zahtjeve. Kažu i da je, ukoliko to ne učini, jasno da je u pitanju politička korupcija, što Džaković demantuje.

"Ne vidim što bi moglo drugo da ponuka gospodina Džakovića, jer je svaki njegov eksplicitni stav išao protiv DPS-a i njihove vlasti", kaže Krapović, dok mu Džaković odgovara:

"Politička korupcija je budalaština koju on priziva, ali kada je on, uslovno rečeno, na takav način postavljen to mu nije smetalo".

I Đorđije Vujović iz Demokratskog fronta ima poruku za nezavisnog odbornika.

"Naš stav je da odbornik Stevan Džaković treba da vrati mandat Demokratskom frontu, preko kojeg ga je i dobio, ili da se vrati i bude dio ove vladajuće većine", rekao je Vujović.

Vlast u Budvi čini koalicija Demokrate -DF sa 16 odbornika, dok isto toliko imaju opozicioni DPS, Crnogorska i SD.

Ipak, tas na vagi je glas nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, jer bez njega niko nema većinu.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније