Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 07. 2018. 18:17   >>  18:18

SIJARTA MARKOVIĆU

Ove godine otvoriti sva poglavlja sa CG

Mađarska će nastaviti da snažno podržava evrospke integracije Crne Gore, poručio je ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, tokom sastanka sa premijerom Duškom Markovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade na sastanku je konstatovano da dvije prijateljske države njeguju odlične bilateralne odnose i da dijele stavove u vezi sa mnogim pitanjima.

„I ova Vaša posjeta još jedna je snažna potvrda takvih odnosa dviju država za koje možemo reći da ne mogu biti bolji, ali se uvijek može raditi na njihovom daljem unapređenju novim sadržajima", rekao je predsjednik Marković.

Premijer se zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj otvorenoj i glasnoj podršci Crnoj Gori u integracionim procesima.

Ministar Sijarto je saopštio da će Mađarska nastaviti da snažno podržava evrospku integraciju Crne Gore.

"Isto kao i do sada i ubuduće možete računati na našu stopostotnu podršku", rekao je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine. Dodao je da je stav njegove zemlje da Evropska unija treba ove godine da otvori sva preostala pregovaračka poglavlja i sa Crnom Gorom i sa Srbijom, s tim što se podrazumijeva da dva procesa moraju biti zasebno tretirana.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je bilo riječi i o drugim temama od regionalnog i globalnog značaja.

"Dogovorena je skora zvanična posjeta predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana Crnoj Gori", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније