Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 07. 2013. 08:03   >>  10:50 2

NOVA RUNDA

Poslanici danas o izvještaju Anketnog

Skupština Crne Gore raspravljaće danas o izvještaju o radu Anketnog odbora koji je utvrđivao činjenice u vezi sa aferom Snimak, jer juče nije postignut konsenzus o formi tog dokumenta.



Prije posljednjeg prekida sjednice, na Odboru su juče razmatrani različiti predlozi zaključaka, koji su dostavili predsjednik tog tijela, Koča Pavlović, Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokratska partija socijalista (DPS).

Simović je kazao da je rasprava na Odboru potvrdila da sastanci DPS-a nijednim svojim zaključkom, niti odlukom nijesu rezultirali zloupotrebom državnih resursa, “ni diskriminacijom pojedinaca u ostvarivanju Ustavom i zakonima garantovanih prava”, prenosi Mina.

Član Odbora iz SDP-a, Mićo Orlandić, kazao je da su zaključci koje je predložila njegova partija u skladu sa Zakonom o parlamentarnoj istrazi i sa činjenicama do koje je došlo to radno tijelo parlamenta.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je kazao da će prije rasprave o izvještaju Anketnog odbora poslanici odlučivati o izmjenama Ustava u dijelu pravosuđa.

Odbor će, ukoliko ne usvoji neki od predloženih zaključaka, usvojiti tehnički izvještaj koji će sadržati osnovne podatke o parlamentarnoj istrazi.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније