Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 07. 2018. 10:05 >> 09:53
1

RADULOVIĆ POZIVA

Poslanici da sačekaju odluku suda

Advokat MANS-a Veselin Radulović pozvao je poslanike crnogorskog parlamenta da odgode donošenje odluke o razrješenju Vanje Ćalović Marković sa funkcije člana Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, dok sud ne donese presudu u sporu.

 

Radulovič je saopštio da je svim poslaničkim klubovima Skupštine Crne Gore uputio dopis u kome ih je obavijestio da je Upravni sud Crne Gore za 17. jul zakazao raspravu po tužbi, radi poništenja odluke Agencije za sprječavanje korupcije kojom je utvrđeno da je Ćalović Marković prekršila Zakon o sprječavanju korupcije.

"Dakle, u veoma kratkom periodu biće donešena pravnosnažna presuda o zakonitosti odluke Agencije. Zato još jednom pozivamo poslanike Skupštine Crne Gore da odlože donošenje odluke o razrješenju Vanje Ćalović Marković sa funkcije člana Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, dok sud ne donese presudu u ovom sporu", saopštio je on.

Elementarna je obaveza svakog poslanika koji se zalaže za vladavinu prava i poštovanje sudskih presuda da, kako je rekao, sačeka odluku suda od koje zavisi i zakonitost odluke koju Skupština treba da donese.

"Ovo posebno kod činjenice da je sud zakazao raspravu i da će odluku donijeti veoma brzo. Zato bi eventualno razrješenje Vanje Ćalović Marković sada kada je sud pokazao spremnost da u ovom predmetu odluči u veoma kratkom roku, bilo jasan pokazatelj nepoštovanja suda. Istovremeno, ako bi poslanici Skupštine Crne Gore sada požurili sa donošenjem odluke o razrješenju Vanje Ćalović Marković prije rasprave i odluke suda, time bi jasno pokazali da su svjesni da je odluka Agencije nezakonita, ali da po svaku cijenu žele da prije odluke suda sprovedu nalog i nezakonito razriješe jedinog člana Savjeta Agencije koji je ukazivao na propuste i nezakonitosti u radu Agencije", rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније