Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2018. 19:46 >> 19:33
3

BEČIĆ NAGIJU

"Očekujem što hitnije formiranje Ad-hoc odbora"

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić očekuje što hitnije formiranje Ad-hoc odbora saglasno predlozima Demokrata i GP URA, u što hitnijem roku, kako bi se krenulo sa iznalaženjem najboljih mogućih rješenja za implementaciju Plana sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić i Nj. E. ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Ferdinand Nagi razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Predsjednik Demokrata je, kako je saopšteno, uvaženog gosta upoznao sa Planom izbornih i drugih reformi, kao i sa podrškom koju je ovaj Plan dobio od strane evropskih zvaničnika, komesara za proširenje EU, Johanesa Hana i visoke predstavnice EU za odbrambenu i spoljnu politiku, Federike Mogerini.

"Da je Evropska unija odlučna u namjeri da pomogne u stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, u ime Evropske unije, potvrdila je Maja Kocijančić, portparolka Evropske komisije, koja je još jednom istakla podršku institucija EU Planu Demokrata i GP URA", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Demokrata ponovio je da evropski put za Crnu Goru nema alternativu.

"Međutim, DPS i Đukanović nikada ne mogu zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27 koja se tiču temeljnih prava i sloboda, vladavine prava i zaštite životne sredine jer Đukanović da bi krenuo u proces punog poštovanja principa vladavine prava i zatvaranja navedenih poglavlja, mora da krene u obračun sa samim sobom, svojim prijateljima, kumovima i rodbinom koja se nalazi sa druge strane zakona", kazao je Bečić.

Bečić je istakao da očekuje formiranje ad-hoc odbora.

"Saglasno predlozima Demokrata i GP URA, u što hitnijem roku, kako bi se krenulo sa iznalaženjem najboljih mogućih rješenja za implementaciju Plana sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi i dodao da je stvaranje uslova za prve fer, slobodne i poštene izbore uz potvrdu datuma parlamentarnih izbora i datuma opštih lokalnih izbora nasušna potreba Crne Gore i svih njenih građana", navodi se u saopštenju.

Bečić je Nagiju predočio i pojavu koalicije Demokratske Crne Gore i GP URA, za koju je istakao da je, zavrijedivši značajnu podršku građana na izborima, u potpunosti opravdala očekivanja cijele javnosti.

"Dodao je da je Crna Gora u liku Demokrata i URA-e dobila proevropsku, građansku i modernu snagu sa dominantnom pozicijom na opozicionom polu crnogorske političke scene. Predsjednik Demokrata je saopštio da je koalicija 'Za 21. vijek' kao nijedna prije nje, zavrijedila uvažavanje i poštovanje međunarodne zajednice", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније