Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2013. 11:58   >>  31. 07. 2013. 08:05 4

MUKE S JEZIKOM

Lukšić: Održivo rješenje, a ne prevara

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić kaže da mu nije bila namjera da kao premijer predloži neodrživo rješenje za naziv jezika u obrazovnom sistemu. Komentarišući pojedine navode medija da je on glavni krivac za aferu "Snimak" Lukšić je kazao da tu to gluposti plasirane iz DF-a.

"Moja namjera nikada nije bila da predložim neodrživo rješenje i da na taj način stvorim utisak da bi moglo doći do prevare", kazao je Lukšić komentarišući odluku Ustvanog suda kojim je poništen politički dogovor Lukšića i opozicije o nazivu jezika u školama.

On kaže da su izmjene Zakona o obrazovanju usvojene sa uvjerenjem da su u potpunosti u skladu sa Ustavom.

"Žao mi je što je na kraju Ustavni sud ocijenio izmjene tog zakona neustavnim, ali šta je tu je mislim da je u nastalim okolnostima bitno doći do nekog održivog rješenja", kazao je Lukšić.

"I dalje smatram da je to bio realna održiv dogovor i da je bio primjer unutrašnjeg dijaloga u Crnoj Gori", poručio je Lukšić.

Komentarišući pojedine navode medija da je on glavni krivac za aferu "Snimak" Lukšić je kazao da su u pitanju kafanske priče.

"Mogu na širi način da odgovorim sa tri riječi: glupost, glupost, glupost", poručio je šef diplomatije.

On kaže i da su takve informacije spinovane iz Demokratskog fronta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније