Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

06. 07. 2018. 14:04 >> 14:21

ANĐUŠIĆ PORUČUJE

Demokrate je strah povratka u parlament

Politička neozbiljnost, nesuvislost i nelogičnost glavne su karakteristike politike koju vode Demokrate Crne Gore, saopšteno je iz DPS-a. Poručuju i da je Demokrate strah od povratka u Parlament.

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Mihailo Anđušić, naveo je da se zaključuje iz izjave člana Demokrata Danila Šaranovića.

“Pokušavajući da opravda neodgovornost prema građanima koju su Demokrate pokazale bojkotom Parlamenta, Šaranović u svojoj tragikomičnoj izjavi vrijeđa zdrav razum ljudi i pokušava da ih uvjeri u sopstvene logičke besmislice”, navodi Anđušić u izjavi.

Kaže i da bi Šaranović trebao da zna da niko iz redova skupštinske većine ne vapi za njihovim povratkom u Parlament.

“Naprotiv, poznati su nam i intelektualni i politički dometi Demagoga i svjesni smo da bi njihov doprinos radu Parlamenta bio više nego skroman. Sa druge strane, broj poslanika Demagoga u parlamentu nije dovoljan da bi predstavljao bilo kakav relevantan faktor. Dakle, ni kvantitativno, ni kvalitativno, nijesu nam potrebni. Ipak pozdravljamo njihovu najavu povratka u Parlament, to je stvar elementarne političke kulture, mada smo svjesni da nije odraz njihove odgovornosti prema građanima već politički manevar kojim pokušavaju pobjeći iz ćoška u koji su satjerali sami sebe”, naveo je Anđušić.

Kaže i da drskost Demokrata prevazilazi svaku granicu kada govore o troškovima.

“Podsjetiću crnogorsku javnost da su za ove gotovo dvije godine održane na stotine sjednica odbora, na desetine plenarnih zasjedanja, da je razmatrano na stotine akata i da se povelo na hiljade sati rasprave o temama važnim za građane. Doprinos Demagoga svemu tome je - nula. Sa druge strane, njihovi bankovni računi nijesu mirovali, pa su za ovih skoro dvije godine po osnovu ličnih zarada i naknada poslaničkom klubu prihodovali više od pola miliona eura”, navodi Anđušić.

Kako ističe u izjavi, Demokrate su uzimale novac iz budžeta, koji je predložila Vlada, a donijela ga upravo skupštinska većina čiji legitimitet ne priznaju.

“Prema tome, ako je skupštinska većina nelegitimna kako tvrde, trebalo bi da su nelegitimne i njene odluke, te bi morali da budu principijelni i vratite građanima sav novac koji su od njih uzeli. Da bi do kraja bili korektni prema građanima, treba ukazati na suštinu stvari – Demagoge je zapravo strah od povratka u Parlament, jer znaju da bi time još brže razotkrili prazninu kojom obiluje njihova politika i dobro znaju da bi na skupštinskim raspravama služili za podsmijeh crnogorskoj javnosti. Prema tome, Demagozi, ne mijenjajte teze, prestanite da obmanjujte građane, već se potrudite da već jednom budete barem elementarno odgovorni”, zaključio je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније