Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 07. 2018. 07:08 >> 06:57
4

PISAO ABAZOVIĆU

Rudović ponudio ostavku na sve funkcije?

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović juče je u pismu upućenom predsjedniku GP URA Dritanu Abazoviću podnio ostavku na sve funkcije i ponudio da vrati mandat u Skupštini Crne Gore zbog neslaganja sa politikom koju vodi trenutno rukovodstvo.

 

Rudović je u ostavci koju je uputio vrhu stranke napisao da poslanički mandat, čiji je nosilac, stavlja na raspolaganje Građanskom pokretu URA kada počne da djeluje u Skupštini Crne Gore, piše Dan.

U ostavci se navodi i da će, ako procjena organa stranke bude da ne može zastupati ciljeve URA u parlamentu, podnijeti ostavku na poslaničku funkciju.

Do prvog javnog mimoilaženja došlo je početkom jula ove godine, kada su članovi Predsjedništva Građanskog pokreta URA odbili predlog Neđeljka Rudovića da se poslanici te partije vrate u parlament.

Članovi Predsjedništva tada su se, na inicijativu Rudovića, izjasnili o tome da li ta partija treba bezuslovno da prekine bojkot i vrati se u parlament, a rezultat glasanja bio je da su svi prisutni članovi na sjednici odbili takav predlog, osim Rudovića koji je glasao za povratak u parlament.

Rudović je ostavku podnio zbog, kako je rekao, evidentnih dubokih razlika u odnosu na veći dio rukovodstva Građanskog pokreta URA u vezi sa strateškim pravcem djelovanja stranke. Rukovodstvu partije je poručio da ostavku podnosi ostavku na mjesto potpredsjednika URA i na sve ostale partijske funkcije.

On je, prema saznanjima Dana, naveo da od decembra prošle godine nije saglasan sa politikom vrha stranke. Smatra da dešavanja u opoziciji opozicioni blok ne čine jačim, a da je DPS jasno stabilniji nakon izbornih procesa.

Rudović kaže da je aktuelna politika dovela do teškog poraza na predsjedničkim, pa još težeg na lokalnim izborima jer se samo pojačavao utisak o neslozi i neodgovornosti opozicije prema ljudima koji su od nje očekivali elementarnu zrelost i koji nemaju vremena za intrige i obračune unutar građanskog bloka, kao okvira za okupljanje progresivnog dijela opozicije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније