Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

12. 07. 2018. 07:19   >>  07:09 4

ADŽIĆ PORUČIO

Bojkot parlamenta do ispunjenja uslova

Odluka o bojkotu parlamenta donijeta je još 2016. godine i to od svih opozicionih partija. Kao što je javnost upoznata, nijedan od ispostavljenih zahtjeva do današnjeg dana nije ispunjen, te stoga ne postoje uslovi za naš povratak, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

On je rekao da u toj stranci politiku ne doživljavaju kao nečasno zanimanje, te da su oni crnogorskim građanima obećali da do ispunjenja uslova neće učestvovati u radu parlamenta.

"A za nas data riječ ima težinu zakona. Svakako da bi naše dalje djelovanje imalo mnogo veću težinu da se pojedine partije nijesu bezuslovno vratile u parlament i time olakšale poziciju vladajućoj koalidiji. I pored toga, mi ćemo istrajati u nastojanju da sprovedemo plan koji su prepoznali i svesrdno podržali komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han, visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini, kao i predstavnici drugih važnih međunarodnih institucija u Crnoj Gori", ukazao je Adžić za Dan.

On smatra da je opozicija u dosadašnjem djelovanju pokazala visok stepen neodgovornosti i međusobne podijeljenosti.

Vrlo često, kako kaže, trošilo se mnogo vremena i energije na međusobnim obračunima u kojima URA nikada nije započinjala sukob, ali to svakako ne umanjuje lošu sliku koja se generalno stvorila kada je opozicija u pitanju.

Osvrćući se na odluku Neđeljka Rudovića da podnese ostavku na stranačke funkcije, Adžić je rekao da je Građanski pokret URA prepoznat kao partija koja oaštini različitost i slobodu svakog pojedinca.

"Stoga ne možemo očekivati da uvijek prevlada jedinstveno mišljenje. Rudović je iznio argumente koji očigledno nijesu bili dovoljni da ubijedi većinu u ispravnost njegove vizije i zbog toga ne možemo optuživati druge partije ili kolege koji se sa njim nijesu složili. Cijenimo i poštujemo čin Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, a čime je URA još jednom demonstrirala suštinsku razliku u odnosu na političke konkurente. Ali isto tako moramo naglasiti da pokret URA ostaje otvoren za saradnju sa svima koji su raspoloženi za jačanje građanskog bića Crne Gore. U toj borbi za bolju, pravedniju i prosperitetniju Crnu Goru svi su doorodošli ako žele partnerski i iskreni odnos, a nikako ucjenjivački", naglasio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније