Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

13. 07. 2018. 18:17 >> 18:16
1

HAN PORUČIO

Bez veta za proces proširenja

Evropski komesar za pregovore o proširenju, Johanes Han, založžio se da se u pristupnim ugovorima buduće zemlje članice obavežžu da neće blokirati druge države iz regiona u procesu pristupnih pregovora.

"Potrebno je unaprijediti rad na putu do finalne odluke o članstvu. Ta finalna odluka se uvijek donosi jednoglasno", rekao je Han, prenosi Tanjug.

Han je saopštio da je Evropska komisija (EK) u svojoj Strategiji o prošširenju predložžila da se u pristupne ugovore budućih zemlja članica ubaci odredba po kojoj one neće moći da stave veto na zemlje zemlje regiona, koje se još nalaze u pristupnom procesu.

"Često smo suočeni sa tim da jedna ili dvije zemlje članice, a u pitanju su različite zemlje, imaju različite stavove po nekim pitanjima i potrebno je neko vrijeme da se one ubijede i da se dogovori ono oko čega su se 26 ili 27 zemalja već odmah usaglasile", naveo je Han.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније