Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2013. 22:40 >> 08:04
1

SKUPŠTINA ODLUČILA

Od amnestije izuzete teške ubice

Pravosnažno osuđene teške ubice, narko dileri i članovi organizovanih kriminalnih grupa, ne mogu biti amnestirani, odlučila je Skupština Crne Gore.

U parlamentu je, na predlog poslanika SNP-a Aleksandra Damjanovića, izglasan Zakon o amnestiji, a većina poslanika bila je protiv Vladinih amandmana - da se amnestiraju počinioci najtežih krivičnih djela, prenio je portal Vijesti.

Za razliku od amandmana predstavnika izvršne vlasti, usvojeni su predlozi Pozitivne Crne Gore, kojima su tražili da se od amnestiranja izuzmu i osuđeni za krivična djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, kao i osuđeni za kriminalno uduživanje i stvaranje kriminalne organizacije.

Vijesti prenose i da je ministar prosvjete Slavoljub Stijepović povukao Predlog zakona o visokom obrazovanju nakon što su poslanici podržali amandmane koji se tiču onemogućavanja ulaska države u vlasništvo privatnih visokobrazovnih ustanova i obrnuto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније