Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

15. 07. 2018. 11:11   >>  10:58 1

STIŽE LEPEJDŽ

Razgovaraće o jačanju veza CG i američke države Mejn

Guverner savezne države Mejn, Pol Lepejdž, boraviće u prvoj posjeti Crnoj Gori, a već sjutra će razgovarati s predsjednikom države Milom Đukanovićem, parlamenta Ivanom Brajovićem, ministrom odbrane Predragom Boškovićem i državnim sekretarom Zoranom Jankovićem.

Lepejdž će, kako je saopšteno, imati susrete i sa predstavnicima crnogorske privrede, a razgovaraće o mogućnostima jačanja ekonomskih veza Crne Gore i savezne države Mejn.

"Guverner Lepejdž će zatim posjetiti Tivat i obići Bokokotorski zaliv", najavljeno je iz Ambasade SAD u Podgorici.

U saopštenju podsjećaju da je Crna Gora potpisala bilateralni ugovor sa Ministarstvom odbrane SAD i državom Mejn 2006, čime je uspostavljen Program državnog partnerstva Mejna i Crne Gore.

Cilj partnerstva je razvoj odnosa dvije zemlje, kako bi razmjenjivali znanje u oblastima kao što su postupanje u hitnim slučajevima i slučajevima prirodnih katastrofa, bezbjednost granica i luka, ekonomska sigurnost, mirovne misije i borba protiv terorizma.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније