Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 07. 2018. 11:47   >>  11:41 2

STRUČNJAK ZA FINANSIJE

Uri pristupio Eldin Dobardžić

Građanski pokret URA odnedavno je jači jer mu je pristupio profesor dr ekonomskih nauka Eldin Dobardžić. Dobardžić je, kako su kazali, ubijeđen da je URA nosilac ideje i vizije moderne Crne Gore.

Iz Građanskog pokreta URA ističu da je Dobardžić renomirani autor preko 30 naučnih i stručnih radova najvećim dijelom iz oblasti finansijskih tržišta i međunarodnih finansija.

"Kao stipendista austrijske vlade, 2012. godine boravio je na Tehničkom univerzitetu u Beču kao i na Univerzitetu Ekonomije u istom gradu. Objavio je dosada četiri naučna rada u časopisima koja su kategorisana na Tomsonovoj SSCI listi. Radove je prezentovao i na preko 10 međunarodnih konferencija", saopštili su.

Dobardžić je, kako s kazali, studije završio na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu da bi se po završetku master studija zaposlio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru a nakon toga je izabran u zvanje asistenta.

"Dobardžić je doktorirao na Univerzitetu u Novom Sadu pod mentorstvom prof. dr Nikole Gradojevića zaposlenog na Univerzitetu Guelph, država Ontario u Kanadi. Nakon uspješne odbrane doktorske disertacije stekao je naučni stepen doktora nauka iz oblasti finansija. Od 2013-2014 radio je kao gostujući profesor na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u Sarajevu. Takođe, bio je angažovan kao Fellow research na projektu 'Water and Economics' koji je uključivao izradu fizibiliti studije o mogućnostima saradnje između Kuvajta i BiH u domenu investicija u proizvodnju vode", navode iz pokreta URA.

Dodaju i da je Dobardžić u više navrata bio na stručnom usavršavanju na inostranim univerzitetima (Tehnički univerzitet-Berlin, Bilkent univerzitet-Ankara, Tehnički univerzitet-Istanbul).

"Pravi je ponos kada u svojim redovima dobijemo jednog ovakvog renomiranog stručnjaka u svojoj oblasti koji je Građanskom pokretu URA pristupio ubijeđen da je URA nosilac ideje i vizije moderne Crne Gore. Mladost i energija koju URA posjeduje dodatna je motivacija da vjerujemo u bolju budućnost svih građana Crne Gore", zaključili su u URA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније