Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2018. 18:20   >>  21:12 10

AMBASADA SAOPŠTILA

SAD s ponosom smatraju Crnu Goru saveznikom

Sjedinjene Američke Države (SAD) s ponosom smatraju Crnu Goru svojim saveznikom, saopšteno je iz američke Ambasade u Podgorici.

Predsjednik SAD Donald Tramp je, u intervjuu američkoj televiziji Foks njuz, na pitanje novinara zašto bi njegov sin išao u Crnu Goru da je brani od napada, odgovorio da je "i sam postavio to pitanje", uz ocjenu da je to „mala država sa veoma snažnim, ali agresivnim ljudima“.

Iz Ambasade su na upit agencije Mina povodom izjave američkog predsjednika kazali da SAD s ponosom smatraju Crnu Goru saveznikom.

Oni su rekli da Crna Gora nastavlja da igra aktivnu ulogu kroz svoj doprinos misiji Alijanse u Avganistanu i da SAD pozdravljaju nedavnu najavu Crne Gore da podrži NATO u Iraku i Letoniji.

“Bitno je da članice NATO-a ispunjavaju svoje obaveze prema Alijansi i drago nam je što je Crna Gora na putu da to uradi”, naveli su iz američke Ambasade.

Kako su dodali, na prošlonedjeljnom samitu NATO-a u Briselu, Tramp je ponovio čvrstu američku posvećenost kolektivnoj odbrani Alijanse.

Iz Ambasade su istakli da Deklaracija sa samita jasno navodi da će "svaki napad na jednog saveznika biti smatran napadom na sve nas, kao što je to navedeno u Članu 5 Vašingtonskog ugovora".

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila stav u vezi sa jučerašnjom izjavom američkog predsjednika, u kojem se navodi da je Crna Gora sposobna da hrabro i odlučno brani i odbrani sopstvene nacionalne interese, te da je prijateljstvo sa SAD snažno i trajno.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније