Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 07. 2018. 07:10 >> 13:17
7

DUKOVIĆ VJERUJE

Tuzi samostalna opština do kraja godine

Primjena izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji koji je izglasan u martu prošle godine, a kojim je omogućeno da Tuzi dobiju status samostalne opštine, počinje 1. septembra.

 

Poslanik DPS-a Halil Duković ni najmanje ne sumnja da će Tuzi do kraja godine promijeniti status jer, kako navodi, ne može ništa da se dogodi da do toga ne dođe.

"Do neraspisivanja izbora može doći samo ukoliko Skupština Crne Gore izglasa neke izmjene zakona, a s obzirom na to da je poslednja sjednica prije avgustovskog odmora 23. jula i da na njoj nema te tačke dnevnog reda, a da je 1. septembar odmah poslije odmora nema zakonskog osnova da ne dođe do raspisivanja izbora. Zna se da izbore raspisuje predsjednik države i da to ne može biti učinjeno prije 1. septembra, a da li će biti 5., 10. ili 15. to je na njemu da odluči. U svakom slučaju, prije odluke bi trebalo zakazati konsultacije sa predsjednicima partija da se odluči o datumu izbora", kazao je Duković.

On je naveo da je rok za održavanje izbora od 60 do 90 dana.

"Izmjenama i dopunama zakona o teritorijalnoj organizadiji koji su izglasani prošle godine je predviđen rok početak septembra da se raspišu izbori, a onda od 60 do 90 dana rok za održavanje. Kad se sve izračuna izbora neće biti prije novembra. Znači, dva mjeseca je minimum, a tri mjeseca maksimum da se održe izbori, pa mogu biti 61. dana a mogu i 89. oba datuma potpuno su regularna. Zna se da se izbori ne mogu zakazati danas za sjutra. Ako primjena zakona počinje 1. septembra, sve će se završiti najkasnije do polovine decembra, sve zavisi kad se raspišu izbori, to je jednostavna izborna matematika", kazao je Duković.

On je naveo i da je imati punopravnu Ošptinu Tuzi nešto najbolje što im se može dogoditi te da su tom cilju sve bliži.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније