Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

20. 07. 2018. 17:51 >> 17:47
4

ĐUKANOVIĆ ODLIKOVAO

Uehari orden crnogorske zastave

Crna Gora je za velika zemlja, koja je uspješno odgovorila izazovima na putu članstva u NATO-u i ostala stub stabilnosti na Balkanu, ocijenila je odlazeća ambasadorka SAD Margaret En Uehara na sastanku s predsjednikom naše zemlje Milom Đukanovićem.

Đukanović je Ueharu odlikovao ordenom crnogorske zastave drugog stepena, za zasluge i izuzetan doprinos unapređenju odnosa dvije države tokom njenog diplomatskog mandata u Crnoj Gori.

"Predsjednik je zahvalio ambasadorki Uehara na posvećenosti daljem razvoju veza između Crne Gore i SAD-a, koje baštine prijateljske i partnerske odnose. Posebno je ukazao na dva događaja koji svjedoče o tome - prijem Crne Gore u NATO, i ključna podrška ambasadorke i SAD-a na tom putu, kao i prošlogodišnja posjeta potpredsjednika Majka Pensa, koja je potvrda dugogodišnjih partnerskih odnosa dvije države", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović je podsjetio da Crna Gora i SAD imaju razvijenu saradnju u gotovo svim oblastima.

"Posebnu zahvalnost iskazao je za podršku koju Crna Gora ima u reformi policije i pravosuđa, u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i jačanja vladavine prava, kao i odličnu saradnju u oblasti odbrane sa Pentagonom i državom Mejn. On je pozdravio nastavak saradnje u okviru Fulbrajtove akademske razmjene, kojom se dugoročno unapređuje obrazovanje mladih u Crnoj Gori. Tim povodom bilo je riječi i o dodatnim programima koji bi mladima omogućili sticanje novih vještina i znanja", kazali su iz kabineta.

Predsjednik je iskazao uvjerenje u još dinamičniji razvoj ekonomskih veza, usvajanje visokih standarda i vrijednosti američkog biznisa, važnih za dalji ubrzan ekonomski napredak Crne Gore.

"Partnerstvo Crne Gore i SAD će pomoći da dalje razvijamo Crnu Goru do demokratskog i ekonomskog nivoa modernih evropskih zemalja", kazao je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније