Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 07. 2018. 18:50   >>  18:38

ĐUKANOVIĆ S AMBASADORIMA

"Fokusirani na ostvarivanje članstva u EU"

Nakon učvršćivanja nezavisnosti i ulaska u NATO, Crna Gora je fokusirana na dalji ekonomski i demokratski razvoj društva na putu ostvarivanja sledećeg političkog cilja, članstva u Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa novoimenovanim ambasadorima Pakistana Ifteharom Azizom, Mongolije, Batunglageom Gankhurom i Togoleške Republike, Kalikstom Batosija Mađulbom.

"Crna Gora se stabilno i dinamično kreće ka zacrtanim razvojnim ciljevima", istakao je predsjednik.

Đukanović je naglasio da se Crna Gora razvija kao otvorena i dinamična ekonomija, demokratsko i multietničko društvo i uz svoje integracione prirotete, izgrađuje i njeguje odnose i sa drugim zemljama, imajući u vidu i jugoslovensko nasljeđe.

"Na tim temeljima Crna Gora će nastaviti da razvija kvalitene bilateralne odnose i sa Pakistanom, Mongolijom i Togoleškom Republikom", rekao je Đukanović.

Iz Vlade su poručili da prostor za unapređenje veza postoji u jačanju ugovorne baze, u oblasti ekonomije I kulture,i na multilateralnon planu.

"Ambasadori su sa uvažavanjem zahvalili predsjedniku na prijemu akreditivnih pisama i prenijeli čestitke i izraze poštovanja predsjednika njihovih država. Ambasador Pakistana posebno je naglasio ulogu Crne Gore u NATO snagama i mirovnim misijama i iskazao pozitivne ocjene za razvoj i uspjeh Crne Gore na domaćem i međunarodnom planu", objasnili su.

Ambasadorka Mongolije čestitala je Crnoj Gori na članstvu u NATO i iskazala interes za prenošenjem iskustava Crne Gore u procesu reformi I usvajanja standarda na putu ka EU.

Ambasador Togoleške Republike istakao je da njegova zemlja visoko cijeni postignuća Crne Gore, uz očekivanje da će tokom svog diplomatskog mandata doprinijeti snaženju odnosa između dvije države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније