Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila J.B.Č. ]

24. 07. 2018. 11:38 >> 11:23

BRAJOVIĆ SAOPŠTIO

CG će se još intenzivnije posvetiti reformama

Nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, Crna Gora će se u narednom periodu još intenzivnije posvetiti reformama, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović.

Brajović je danas razgovarao sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Parlamenta Republike Poljske na čelu sa predsjednikom grupe Gžegožom Matusjakom.

"Crna Gora u Poljskoj ima prijatelja na putu ka EU i može da računa na svaku vrstu podrške. Očekujemo da uskoro budemo partneri i u Uniji", istaknuto je na sastanku.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, predsjednik Skupštine je istakao važnost parlamentarne diplomatije, u cilju jačanja bilateralnih odnosa i stvaranja političkih osnova za dalji razvoj ekonomske saradnje.

Brajović je, kako su kazali, zahvalio na snažnoj podršci Poljske integraciji Zapadnog Balkana u evropske i evroatlantske strukture, i isticanju Crne Gore kao regionalog lidera u pogledu pridruživanja EU.

"Nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, Crna Gora će se u narednom periodu još intenzivnije posvetiti reformama", istakao je predsjednik Skupštine.

Imajući u vidu da je Poljska zemlja sa snažnim ekonomskim rastom, na sastanku je bilo riječi i o jačanju odnosa posebno u oblasti turizma i energetike kao strateškim granama razvoja Crne Gore.

Brajović je, kako se dodaje u saopštenju, podsjetio na sadržajne susrete sa predsjednicima Sejma Marekom Kuhćinskim i Senata Stanislavom Karčevskim koje je imao tokom Samita predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope u Varšavi u maju prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније