Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 07. 2018. 13:51   >>  13:44 3

PRAVA CRNA GORA

Srbi u CG u getoiziranom položaju

Srbi u Crnoj Gori nalaze u getoiziranom položaju i odgovornost leži upravo na onima koji se danas utrkuju ko će prije napasti srpskog patrijarha Irineja, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Podsjećamo, Irinej je juče saopštio da je "položaj SPC u Crnoj Gori gori nego u vrijeme Turaka, a Srba kao u NDH", nakon čega su uslijedile oštre reakcije crnogorskih državnih zvaničnika.

Prava stoga podsjeća na to što je nedavno Mitropolitu SPC grupa velikoalbanskih ekstremista u Ulcinju zabranila služenje. Podsjećaju na, između ostalog, diskriminaciju prilikom zapošljavanja, zastupljenost u državnim institucijama, diskriminaciju ćirilice, priznanje Kosova...

"Ne treba zanemariti i činjenicu da su tom stanju u ne maloj mjeri doprinijeli i pojedinci iz opozicije, koji su svoju ulogu Srba poprilično profesionalizovali u poslednjih trideset godina. Prava Crna Gora će uskoro ponuditi i prezentovati domaćoj i inostranoj javnosti, nov i moderan koncept čija će strategija, nadamo se, doprinijeti poboljašanju stanja srpskog naroda u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније