Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 07. 2018. 20:10 >> 19:57
20

JOVANOVIĆ SAOPŠTIO

Neprihvatljiv obračun nacionalista sa CG

Predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je osudio izjave patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i ministra bez portfelja zaduženog za inovacije Nenada Popovića, u kojima su kritikovali vlast Crne Gore zbog odnosa prema srpskoj manjini.

"Neprihvatljiva je današnja izjava Popovića koji zloupotrebljava ministarsko mjesto, a koje je dobio po želji Rusije, u kojoj se obračunava sa vlastima u Crnoj Gori, ponavljajući već poznate izjave nacionalista u ovoj državi, čija je jedina ideja da nas posvađaju sa Zapadom i susjedima", kazao je Jovanović, a prenosi LDP.

On je ocijenio da davanje takvih izjava služi samo za unutrašnju upotrebu i da se svaki put kada je Beograd brinuo za položaj Srba u regionu to završilo "porazom građana srpske nacionalnosti i pogoršavanjem njihovog statusa".

Jovanović je dodao da su "najnoviji napadi nacionalističkih snaga u Srbiji na Crnu Goru dokaz da su antievropske snage u Srbiji već u beskrupuloznom sukobu sa komšijama i domaćom javnosti".

On je kazao i da "čuvari propalih projekata ujedinjenja Srba u jednu državu" svakoga dana rade na pogoršanju odnosa "sa svima onima od kojih zavisi budućnost Srbije i sigurnost".

"Danas su na zadatku miniranja dogovora sa kosovskim Albancima po svaku cijenu, trudeći se da unaprijed unište svaku šansu da Beograd i Priština konačno postignu kompromis koji nam svima donosi mir", naveo je Jovanović i dodao da se na taj način umjesto rešenja problema nudi "zamrzavanje u devedesetim".

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније