Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 07. 2018. 20:24 >> 20:12

DO IZBORA AMBASADORA

Gordon Dugid na čelu ambasade SAD

Američki diplomata Gordon Dugid vodiće ambasadu SAD u Crnoj Gori do izbora novog ambasadora, saopšteno je iz tog diplomatskog predstavništva.

Otpravnik poslova u ambasadi uživa iste usluge i imunitet kao i ambasador, ali ima niže rangiran status, zbog čega ima i niži prioritet na formalnim diplomatskim događajima.

U karijeri dugoj 28 godina, Dugid je bio dio NATO misije, kao i osoblja američkih ambasada u Kongu, Zambiji, Burundiju i Indiji. U Vašingtonu je obavljao funkciju direktora inostranog pres centra, kao i pres centra Stejt departmenta. Od 2010. do 2012. je upravljao programima antiterorističke obuke na zapadnoj hemisferi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније