Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 07. 2018. 17:36   >>  17:21

DRLJEVIĆ - URBAN

CG da nastavi sa započetim reformama

Crna Gora treba da održi dobru dinamiku u pregovorima sa Evropskom unijom i nastavi sa započetim reformama, u čemu će imati podršku Češke, koja je snažan zagovornik prijema novih EU članica, ocijenjeno je na sastanku glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića i češkog ambasadora u Podgorici, Karela Urbana.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Drljević je ambasadora Urbana informisao o statusu pregovora Crne Gore i EU i predstojećim obavezama iz pregovaračkog procesa.

"Naš cilj je da održimo dobru dinamiku u pregovorima i intenziviramo aktivnosti kako bi dobili završna mjerila za više poglavlja, uz fokus na napredak u ključnoj oblasti, a to je vladavina prava. Očekujemo da uskoro otvorimo i preostala dva poglavlja, 27 - Životna sredina i 8 - Konkurencija, i tako potvrdimo da smo i tu ostvarili značajne rezultate i da smo spremni za posao koji nam predstoji", istakao je glavni pregovarač.

On je, kako se navodi, zahvalio ambasadoru na podršci Češke integraciji Crne Gore u EU, koja je realizovana kroz desetine događaja u okviru Tajeks instrumenta, brojne ekspertske misije, radionice i studijske posjete.

"Ambasador Urban je istakao spremnost Češke za dalju ekspertsku pomoć Crnoj Gori u procesu pristupanja EU, navodeći da će u narednom periodu razmotriti angažovanje eksperta iz Češke, koji bi pružio tehničku i ekspertsku pomoć u nekoj oblasti u okviru pregovaračkih poglavlja s EU", navodi se u saopštenju.

Urban je, kako se dodaje, naglasio da je Crna Gora ostvarila impresivan rezultat na putu prema EU i da može poslužiti kao primjer budućim aspirantima za članstvo.

"Poručio je da Češka snažno podržava proširenje EU na države Zapadnog Balkana, jer je to u interesu kako zemalja regiona, tako i same Evrope", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније