Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

27. 07. 2018. 11:35 >> 13:54
2

VELJOVIĆ NA ODBORU

Formirati najširi front u borbi protiv kriminala

Skupštinski odbor za bezbjednost i odbranu jednoglasno je danas, glasovima vladajuće većine, podržao predlog da Veselin Veljović bude direktor Uprave policije, i predložio Skupštini da ga imenuje na tu funkciju.

Predsjednik Odbora Obrad Stanišić kazao je na početku sjednice da su dolazak najavili i poslanici Demokratskog fronta, ali se oni nijesu pojavili.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da je Veljovića predložio za direktora Uprave policije imajući u vidu ranije rezultate na toj funkciji.

“Na osnovu rezultata i kvalitetnog obavljanja poslova i zadataka, mišljenja sam da je Veljović svojim stručnim kompetencijama i zalaganjem efikasno odgovorio na tadašnje bezbjednosne izazove koji nijesu bili mali”, rekao je Nuhodžić.

Komentarišući medijske navode povodom predloga da Veljović bude imenovan za direktora policije, Nuhodžić je kazao da je od njega prethodno zatražio da ga upozna sa ishodima inicijativa i podnešenih prijava na osnovu kojih su pokrenuti izviđajni postupci.

Nuhodžić je istakao da je Veljović u svim fazama aktivno doprinosio utvrđivanju činjeničnog stanja. “Posebno je važno da ni u jednom predmetu nije utvrđen bilo kakav oblik prekršajne ili krivične odgovornosti, tako da nije vođen bilo kakav sudski postupak protiv Veljovića ili najbližih saradnika”, kazao je on.

Nuhodžić je kazao da od Veljovića očekuje da iskoristi profesionalno iskustvo i znanje, i da na toj funkciji pomogne dalju reformu policije, kako bi se efikasnije suprotstavili svim oblicima kriminala.

“I da građanima ulije dodatno povjerenje da policijski službenici mogu još bolje da rade i da sa njima ostvare bolje rezultate po pitanju bezbjednosti u našoj državi”, dodao je ministar.

Veljović je kazao da je prilikom odluke da se prijavi na konkurs imao isključivi motiv da dvodecenijskim radnim iskustvom doprinese očuvanju i poboljšanju stabilnog bezbjednosnog ambijenta u Crnoj Gori.

“Jedinstvo, povjerenje, odgovornost i timski rad su nezamjenjive kategorije na putu do ostvarenja rezultata”, istakao je Veljović.

On je bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori ocijenio zadovoljavajućom, i poručio da će posebnu pažnju posvetiti rješavanju ključnih bezbjednosnih pitanja i unaprjeđenju metoda i kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala.

“Ovo se posebno odnosi na teška ubistva i ubistva povezana sa djelovanjem i sukobima organizovanih kriminalnih grupa, kao i na krivična djela iz oblasti zloupotrebe i krijumčarenja droga, iznuda, zelenaštva, prevara i izazivanje opšte opasnosti upotrebom eksplozivnih sredstava”, naveo je Veljović.

On je poručio da će otkrivanje koruptivnih djela i dalje biti jedan od prioriteta policije.

“Sigurnost i bezbjednost građana, javni red i mir, biće u našem posebnom fokusu. Građanin i njegova porodica biće prioritet policije, koja je njihov servis”, istakao je Veljović.

On je ocijenio da je potrebno kadrovsko jačanje policije i uvođenje nove energije na rukovodećim i operativnim nivoima.

Veljović smatra da je potrebno formirati najširi front u borbi protiv svih bezbjednosnih opasnosti i rizika, a posebno protiv organizovanog kriminala i najtežih krivičnih djela.

“Kroz adekvatno uključivanje i saradnju cjelokupne društvene zajednice, nevladinih organizacija, medija, udruženja, lokalnih zajednica i građana”, precizirao je on.

Neophodno je, smatra Veljović, i pooštravanje kaznene politike, naročito u oblasti organizovanog kriminala, ali i u slučajevima napada na policijske službenike tokom obavljanja zadataka.

Komentarišući inicijative i prijave koje su podnošene u vezi sa njim, Veljović je istakao da ni u jednom predmetu nije utvrđen bilo kakav oblik prekršajne ili krivične odgovornosti.

“Tako da nikada nije vođen bilo kakav sudski postupak protiv mene, ili najbližih saradnika”, istakao je Veljović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније