Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 07. 2018. 14:59   >>  14:44

ANDERSON PORUČIO

Norveška pouzdan saveznik Crnoj Gori

Izaslanik odbrane Norveške Tor Anderson saopštio je da će Norveška i dalje biti pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da se Anderson danas sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem, povodom završetka izaslaničkog mandata u Crnoj Gori.

Anderson se, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, zahvalio na odličnoj saradnji i istakao da je zadovoljan progresom koje je Crna Gora ostvarila tokom njegovom mandata.

“Norveška će nastaviti da bude pouzdan saveznik Ministarstvu i Vojsci Crne Gore, uvjeren sam da će se jednako kvalitetna saradnja nastaviti tokom mandata mog sljedbenika”, kazao je Anderson.

Iz Ministarstva su kazali da se Ivanović zahvalio Andersonu na njegovom ličnom doprinosu unaprjeđenju bilateralne saradnje Crne Gore i Norveške u oblasti odbrane.

“Uvjeren sam da će Crna Gora i Norveška nastaviti da održavaju kvalitetne i sadržajne bilateralne odnose u oblasti odbrane“, rekao je Ivanović.

On je podsjetio na veoma značajnu podršku Norveške reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore, kroz uspješnu realizaciju projekata koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti.

“Ivanović je takođe naglasio značaj realizacije aktuelnih projekata, koji se tiču doprinosa stvaranju boljeg javnog okvira integriteta u javnoj upravi, izgradnje međunarodne medicinske jedinice i unaprjeđivanja znanja engleskog jezika za zaposlene u sektoru odbrane”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније