Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

31. 07. 2018. 15:38 >> 15:51
6

TRI GODINE POSTOJANJA

"SD sačuvao CG od političke nestabilnosti"

Nakon zaokruženog izbornog ciklusa koji traje od 2016, može se konstatovati da su Socijaldemokrate Crne Gore sačuvale izvornu socijaldemokratiju i da su sačuvali Crnu Goru od političke nestabilnosti, istakao je, povodom treće godišnjice od osnivanja SD-a, predsjednik te partije Ivan Brajović.

"Navršava se tri godine od osnivanja Socijaldemokrata, najprogresivnije i najperspektivnije političke snage u Crnoj Gori. Ovo nije samo puka konstatacija, jer o nama govore naši rezultati i djela, imajući u vidu da smo se za ove tri godine uspješno nosili sa svim izazovima na političkoj sceni Crne Gore, ostajući uvijek dosljedni vitalnim interesima naše domovine", naveo Brajović.

Istakao je uspjehe Socijaldemokrata na izborima.

"Nakon što smo pobijedili pravno i političko nasilje najprije tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, prilikom registracije partije, pa onda i tadašnjeg predsjednika Skupštine, oko popunjavanja poslaničkog mjesta, uslijedili su lokalni izbori u Tivtu, marta 2016. godine, prvi na kojima smo učestvovali. Rezultat - druga partija po snazi u lokalnom parlamentu, sa dvocifrenom procentualnom podrškom birača. Potom su održani parlamentarni izbori 2016. godine, na kojima smo, i pored negativne medijske kampanje koja je protiv nas vođena, uspjeli da sa dva osvojena mandata sačuvamo Crnu Goru od političke nestabilnosti, što je, između ostalog, rezultiralo ostvarenjem jednog od naših, ali i državnih ključnih spoljnopolitičkih ciljeva - članstvom u NATO alijansu, ali i omogućavanjem vođenja odgovorne politike na unutrašnjem planu", podsjetio je Brajović.

Brajović je dalje napomenuo da su nakon lokalnih izbora u Tivtu, od oktobra 2016. godine do maja ove godine, održani lokalni izbori u svim ostalim opštinama u Crnoj Gori, uključujući i dvije gradske opštine: Golubovci i Tuzi, ističući odlične rezultate Socijaldemokrata.

"Socijaldemokrate imaju odbornike u svakom lokalnom parlamentu u Crnoj Gori, ukupno 66, pri čemu ne treba zaboraviti činjenicu da smo samostalno nastupili na 80% lokalnih izbora koji su održani, uključujući Podgoricu, Nikšić, Bar, Rožaje, Plav, Danilovgrad, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Kolašin, Plužine itd. U svim tim sredinama, za nepune dvije i po godine, ostvarili smo izuzetan porast podrške u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine. Ako se saberu rezultati sa svih lokalnih izbora koji su održani u Crnoj Gori u odnosu na parlamentarne, zaključujemo da Socijaldemokrate uživaju podršku od preko 25000 naših građanki i građani, odnosno duplo više od 12464 glasa, koliko smo osvojili na parlamentarnim izborima 2016. godine. Pored toga, možemo se pohvaliti i sa stabilnom i jakom partijskom infrastrukturom, budući da imamo odbor u svakoj opštini u Crnoj Gori, što je dominantno doprinijelo ostvarenju ovakvog rezultata", kazao je Brajović.

Na kraju je istakao da se, nakon zaokruženog izbornog ciklusa koji traje od 2016. godine, može konstatovati da su Socijaldemorkate sačuvale izvornu socijaldemokratiju i da su sačuvali Crnu Goru od političke nestabilnosti.

"Međutim, kao što smo i ranije istakli, naši najveći uspjesi tek dolaze. Sigurni smo da ćemo, kao jedan od ključnih političkih činilaca u Crnoj Gori, u narednom periodu, sa još većom podrškom nakon budućih lokalnih i parlamentarnih izbora, raditi na unaprjeđenju onoga što predstavlja okosnicu našeg izbornog programa, a to je ekonomski prosperitet i blagostanje svakog našeg građanina", zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније