Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 08. 2018. 12:56 >> 17:19
82

VUČIĆ OBEĆAO

"Bićemo uvijek uz Srbe u Crnoj Gori"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore kojima je poručio da će Srbija uvijek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije.

 

Delegacija iz Crne Gore prenijela je predsjedniku Srbije zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznijela predloge o načinima na koje bi Srbija mogla da pomogne da se taj položaj popravi.


Vučić je kazao da će Srbija uvijek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije.

On je dodao će Srbija koliko može i u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da se ekonomski, nacionalni i kulturni položaj Srba u Crnoj Gori unaprijedi, poštujući državu Crnu Goru i njene zakone.

Dačić: Ne miješamo se, ali nas interesuju prava Srba

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je poručio da Srbija ne želi da se miješa u unutrašnju politiku Crne Gore, ali da je interesuju prava srpskog naroda u toj zemlji.

Dačić je rekao da su pažljivo saslušane sve primjedbe predstavnika Srba u Crnoj Gori, koje se najviše odnose na pitanje nacionalnog identiteta i zapošljavanje.

"Velike su primjedbe koje ukazuje na to da su zastupljeni manje nego što Srba ima u Crnoj Gori", rekao je Dačić.

Poručio je da je ne samo obaveza, već i pravo Srbije da brine o svom narodu koji živi izvan Srbije.

"Da pomažemo u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, jezika i kulture. U tom smislu će se nastaviti dalja saradnja", kazao je Dačić. 

Ujedinjena Crna Gora: Ne može nam pomoći Srbija ako ne pomognemo sebi

"Poslanik UCG i doskorašnji predsjednik stranke Goran Danilović na sastanku kod Vučića saopštio je da Srbija može pomoći srpsku kulturu, očuvanje crkve, tradicije srpskog naroda u CG, ali ne može pomoći Srbima u političkom smislu. 

"Ne može nam pomoći niko, prije nego mi pomognemo sebi", rekao je Danilović na sastanku.

Nova Srpska Demokratija i Demokratska narodna partija

Sastanku su ispred NSD prisustvovali Milutin Đukanović, Budimir Aleksić, a ispred Demokratske narodne partije Milan Knežević, Predrag Bulatović i Vladislav Bojović, navodi se u saopštenju tih partija.

Predsjednik SNS Momčilo Vuksanović: Srbima u Crnoj Gori nadređene manjinske zajednice

Srbima u Crnoj Gori je aktuelna vlast nadredila sve manjinske nacionalne zajednice, koje zbog toga imaju daleko veći i politički i društveni uticaj nego što ga ima srpski narod, ocijenio je Vuksanović.

"Nijesmo otišli u Srbiju da tražimo bilo kakva sredstva, otišli smo da ukažemo na to da Srbija treba da povede više računa o statusu i položaju srpskog naroda, da zaštiti naše interese, te da u skladu sa ustavima Crne Gore i Srbije, Srbi u Crnoj Gori dobiju ono što im pripada“, kazao je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари82

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније