Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2018. 14:20 >> 14:06
14

SDP PORUČUJE

"Nećemo dozvoliti veličanje nestanka CG

Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije, kazali su iz SDP-a i poručili da neće dozvoliti povratak na politiku devedesetih.

"Duboko je nazadna i srećom istorijski poražena želja pojedinih konstituenata DF-a za veličanjem nestanka Crne Gore. Kada u tome nije uspio DPS devedesetih, čiji je predsjednik Đukanović tada govorio da je Podgorička skupština 'važan datum u našoj istoriji jer je tada konačno realizovana vjekovna želja južnoslovenskih naroda za formiranjem zajedničke države', sigurno danas neće uspjeti naličje njegove politike", navodi se u saopštenju SDP-a.

Oni napominju da je Zakonom o statusu potomaka dinastije Petrović - Njegoš koju su inicirali propisano da je 1918. Crna Gora nasilno anektirana.

"Ne postoji država koja bi dozvolila proslavu sopstvene nasilne aneksije, pa makar se na njenom čelu nalazio političar koji je nasilnu aneksiju sopstvene države veličao", kazali su iz SDP-a.

Ocjenjujući sebe jedinom vertikalom protiv politike zatiranja Crnogoraca i prava na ime i državu, iz SDP-a poručuju da neće dozvoliti povratak na politiku devedesetih.

"Crna Gora je naša zajednička kuća u kojoj se svi moramo okupiti oko ustavnog patriotizma, a protivnici toga će ostati na nazadnoj i istorijski poraženoj strani istorije", zaključuje s eu saopštenju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније