Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 08. 2018. 22:07 >> 22:58
4

DEMOKRATE PORUČILE

Inicijativa DF-a osuđena na propast

Inicijativa DF-a da se u Skupštini raspravlja o prisustvu pukovnika Ivana Mašulovića na obilježavanju godišnjice Oluje u Kninu je, s nama ili bez nas, bila je osuđena na propast saopštile su Demokrate. DF je sakupio potpise 27 poslanika, a da bi se u Parlamentu o toj inicijativi raspravljalo, potrebno je da glasa 41 poslanik, naveli su oni.

Oni podjećaju da je njihovu Inicijativu iz 2015. godine za izglasavanje nepovjerenja Vladi, DF tada odbio pod izgovorom da ona nema podršku 41 poslanika.

“Za razliku od ove, naša Inicijativa je mogla imati pozitivan ishod jer je upravo tada došlo do vrhunca otvorenog rata između članica vladajuće koalicije SDP-a i DPS-a, a koji je rezultirao time da je na prvoj idućoj provjeri povjerenja Vladi kroz 3-4 mjeseca ta jedna vladajuća partija glasala protiv Vlade i dovela do raspada vladajuće koalicije. Dodatno, odbacivanje Inicijative u Skupštini bi bila još jedna sramota za Crnu Goru koja bi se pročula i u regionu. Ako već ne može da uslijedi zvanična, parlamentarna osuda čina Vlade Crne Gore, a svima je jasno da za to ne postoji većina, za nas u Demokratama je svakako bolje da se ne prouzrokuje još jedna – zvanično stajanje Skupštine uz taj sraman čin, osim ako nije namjera da i Skupština Crne Gore stane uz Mašulovića?”, poručuju Demokrate.

Takođe, dodaju oni,  kada bi potpisali Inicijativu, kao ozbiljni ljudi bi morali da uđu u Skupštinu i da glasom stanemo iza svog potpisa, jer da bi došlo do sjednice za dnevni red mora glasati 41 poslanik.

“U suprotnom sjednice nema, bez obzira na dovoljan broj potpisa. Međutim, mi držimo riječ koju smo dali i građanima i opozicionim kolegama. Prekida dvogodisnjeg bojkota bez ispunjenja preciznio definisanih uslova, nema ni po koju cijenu. Na kraju, istrajavanje na metežima kao što je posljednji slučaj, i otvaranje identitetskih pitanja sa namjerom ekstremizacije Crne Gore, samo je jedan od načina Đukanovića da, odloži primjenu Plana Demokrata i GP URA. Poručujemo svima koji misle da će izbjeći realizaciju Plana podržanog sa najznačajnijih međunarodnih adresa: debelo ste se prevarili”, zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније