Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

09. 08. 2018. 11:27   >>  20:28 57

DPS REAGOVAO

Ne zabranjuje se SNS, već antidržavno djelovanje

Demokratska partija socijalista (DPS) ne traži izmjene Zakona o manjinskim pravima i slobodama kako bi ugasila Srpski nacionalni savjet, već spriječila njegovo antidržavno djelovanje, saopšteno je iz te stranke.

Predsjednik Savjeta, Momčilo Vuksanović, kazao je, komentarišući najavljene izmjene Zakona u dijelu koji se odnosi na finansiranje rada nacionalnih savjeta, da DPS time želi da ukine tu organizaciju, kako bi ugasila srpske medije i lakše sprovela projekat asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Iz DPS-a su rekli da se Vuksanović u svom reagovanju bavio isključlivo političkim pitanjima, a ne nikako identitetskim ili kulturološkim.

"Niko nije rekao da će DPS tražiti izmjene Zakona kako bi bio ugašen Srpski nacionalni savjet, već kako bi bilo spriječeno dalje nerezonsko izdvajanje novca iz državnog budžeta onim savjetima koji taj novac troše kako bi podrivali i rušili temelje države Crne Gore", poručili su iz vladajuće partije.

Oni su naveli da je od osnivanja Savjeta do danas država toj organizaciji dodijelila oko pet miliona EUR i da je taj novac uglavnom iskorišten za "perfidno negiranje, blaćenje i podrivanje Crne Gore, kroz različite forme".

"Jedini cilj koji DPS želi da postigne izmjenama zakona je da takvo buduće djelovanje bilo koje organizacije bude spriječeno, a to je jedino što je u skladu sa Ustavom Crne Gore", istakli su iz te partije.

Kako su kazali, podržaće Vladu i druge organe kako bi se ta materija normativno uredila po evropskim pravilima, u skladu sa demokratskom međunarodnom praksom, uz energičnu primjenu adekvatnih mjera prema svima koji ne poštuju državu Crnu Goru i njene zakone.

Пратите нас на

Коментари57

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније