Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2018. 07:34 >> 07:19
10

KOMANDANT KUOČI

Vrijeme rata gotovo, CG važna za sigurnost

Crna Gora je kao partner NATO-a doprinosila evroatlantskoj bezbjednosti, a danas je, kao punopravni član Alijanse, pouzdan provajder sigurnost, poručio je komandant misije KFOR-a na Kosovu Salvatore Kuoči, dodajući da je vrijeme rata gotovo.


On je rekao da NATO pozdravlja svaki dodatni doprinos KFOR-u od bilo kog člana Alijanse ili partnera. 

Imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, kako je naveo Kuoči, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.

"Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti kao partner NATO. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder sigurnosti", kazao je Kuoči u intervjuu za Pobjedu, komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika Vojske u tu mirovnu misiju.

On je kometarišući kritike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, rekao da se KFOR obično ne bavi politikom.

"Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima, i zajednička saradnja može donijeti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu“, istakao je Kuoči.

Prema njegovim riječima, jačanjanje odnosa između NATO i Srbije je od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region. 


Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније