Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

13. 08. 2018. 12:28 >> 15:27
1

DAN OPŠTINE

Za razvoj Mojkovca puna podrška Vlade

Svečanom sjednicom lokalne Skupštine, obilježen je Dan Opštine Mojkovac.

Predsjednik Opštine, Ranko Mišnić podsjetio je na najznačajnije aktivnosti u radu lokalne samouprave u proteklih godinu.

Opština Mojkova je, kako je naveo, zahvaljujući dobrom planiranju i potencijalima, te dobroj saradnji sa državnim institucijama, drugim opštinama, međunarodnim organizacijma kao i sa opštinskim javnim preduzećima i ustanovama, uspjela da završi i započne mnoge projekte i aktivnosti koje su značajne za razvoj Mojkovaca.

„Posebno moram istaći priču o Ski centru, koja ovih dana dobija svoj epilog kroz izgradnju prvenstveno putne infrastrukture, ali i pripremu dokumentacije za izgradnju bazne stanice i žičare sa mojkovačke strane planine Bjelasica. Suvišno je govorit o značaju ovog projekta za razvoj Opštine, ali moram se posebno zahvaliti Vladi Crne Gore na čelu sa premijerom Markovićem, koja je dala punu podršku za njegovu realizaciju, kako finansijsku tako i ekspertsku", kazao je Mišnić.

On je istakao da je posvećena značajna pažnja i razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg preduzetništva, zaštiti životne sredine, unapređenju socijalne politike, kreiranju ambijenta za kvaliteniji razvoj kulture i sporta.

"Sve to i mnogo toga, neće biti lako realizovati, nećemo to moći u jednom danu, ali obećavam - pobijedićem. Ima onih koji dovode u pitanje opseg naših ambicija i našu riješenost da se u Mojkovcu mnogo toga može značajno popraviti. Mi smo ovdje danas, jer smo izabrali nadu, a ne strah, jedinstvo, a ne sukob i nesloge. Danas smo tu, kako bi stali na kraj sitnim prepucavanjima, jer došlo je vrijeme kada moramo da pokažemo izdržljivost našeg duha, prenošenje tog vrijednog dara, plemenite ideje jedinstva koju moramo prenositi sa koljena na koljeno. U ponovnom utvrđivanju dostojanstva naše Opštine, prihvatamo da ovo ovo nije predodređeno ono se mora zaraditi", kazao je Mišnić.

Na kraju, on je podvukao da Opština ulažući intelekt, energiju i emociju u sve što radi, vjerujući u kvalitet sopstvenih resursa, stvara ambijent u kojem će biti prepoznati kao snažna podrška svakoj novoj ideji, koja bi unaprijedila zajednicu.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su godišnja priznanja Opštine Mojkovac, premijeru Dušku Markoviću, za podršku rješavanju problema i realizaciji infrastrukturnih i kapitalnih projekata u opštini. Marku Ristiću, atletskom treneru za izuzetne rezutate koje je postigao vodeći mnoge talentovane atletičare u klubu Tara i dr Ljubinki Mitrović za doprinos podizanju nivoa zdrastvene zaštite u mojkovačkom Domu zdravlja.

Svečanoj sjednici prisustovao je velik broj delegacija iz crnogorskih opština, ali i prijateljskih i bratskih gradova Sombora, Vrbasa, Višegrada, Belišća, Velikog Međedera, Kule i Kragujevca te državnih, javnih, kulturnih i informativnih institucija.

Predsjednik Opštine i pomoćnik direktora Direkcije javnih radova Crne Gore Mijo Peruničić, otvorili su danas rekonstruisani dio ulice Nemanjića. Ta saobraćajnica ispunjava sve uslove koje treba imati jedna gradska ulica, od rasvjete, trotoara i riješenih problema fekalnih i atmosferskih voda.

Vukoman Kljajeivć, Radio Crne Gore

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније