Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 08. 2018. 12:35   >>  16:49 19

MERKEL MARKOVIĆU

Posvetiti se vladavini prava, jasna EU perspektiva

U pregovorima sa Evropskom unijom Crna Gora je učinila značajan stepen konkretizacije i dinamika pristupanja Uniji zavisiće od svake države ponaosob, kazala je njemačka kancelarja Angela Merkel. Ona je poručila da u narednom periodu Crna Gora treba da se posveti jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i u tome će, kako je kazala, imati svesrdnu i konkretnu pomoć Njemačke.

Predsjednik Vlade Duško Marković boravi u zvaničnoj posjeti Njemačkoj. Njega je uz najviše državne počasti dočekala njemačka kancelarka Angela Merkel. Crna Gora i Njemačka partneri su, ali i prijatelji kazala je nakon razgovora sa premijerom Markovićem kancelarka Merkel. Odgovarajući na pitanje TVCG Merkelova je naglasila da je u pregovorima sa Evropskom unijom Crna Gora učinila značajan stepen konkretizacije i da će dinamika pristupanja Uniji zavisiti od svake države ponaosob. U narednom periodu Crna Gora treba da se posveti jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog riminala i u tome će imati svesradnu i konkretnu pomoć Njemačke. Premijer Marković zadovoljan je podrškom jedne od najuticajnijih zemalja Evropske unije uz ocjenu da ce Crna Gora svoj dio posla završiti.

Premijer Crne Gore Duško Marković i njemačka kancelarka Angela Merkel saglasni su da nema promjena granica na Balkanu, objavila je Vlada na zvaničnom Tviter nalogu.

Marković je tokom sastanka sa Merkel, saopštio da "u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nema zaštićenih".

Premijer je na konferenciji za medije kazao da je podrška Njrmačke ključna za evropsku budućnost regiona.

Kancelarka Merkel je saopštila da postoji prostor za više njemačkog biznisa u Crnoj Gori.

Prethodno je svečani doček predsjednika Markovića, uz najviše državne počasti, priređen ispred sjedišta Savezne vlade, nakon čega je uslijedio  njegov razgovor sa kancelarkom Merkel u četiri oka, a nakon toga i sastanak delegacija i konferencija za medije.

Iz Vlade je saopšteno da je premijer Marković izuzetno zadovoljan uspješnom zvaničnom posjetom SR Njemačkoj i sadržajnim razgovorima sa kancelarkom Angelom Merkel.

U delegaciji Crne Gore, koja je boravila u Njemačkoj, bila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Marković i Merkel razgovarali su 12. jula prošle godine u Trstu, na Samitu Zapadnobalkanske šestorke, i 17. maja ove godine u Sofiji, na Samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana.

 

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније