Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 08. 2018. 18:48 >> 18:33
3

OO DPS KOTOR

"Lokalna vlast rasipa novac građana"

Lokalna vlast u Kotoru već osvjedočeno djeluje bez ikakvog plana, rasipajući novac građana nasumičnim odlukama, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor.

"Kritikovati partije na vlasti koje nešto rade je uglavnom lako, ali još lakše ako iste ne rade baš ništa. To je slučaj sa kotorskom trenutnom vladajućom družinom, čiji se kompletan učinak sveo na mazanje očiju populističkim šminkanjem grada i bombastičnim izjavama u medijima i društvenim mrežama. Srećom, Kotorani to vide. Sve ima svoj rok trajanja, pa i pare koje neplanski trošite. Na kraju, kad se podvuče crta, ništa ozbiljno i konkretno za grad nije urađeno. Da budemo precizni, da bi se vodio grad potrebna su planska dokumenta, ali i tu osnovu u vođenju grada oni nisu u stanju da odrade", navodi se u saopštenju.

Tvrde da lokalna vlast nije bila u stanju da izradi Strateški plan ravoja Opštine, višegodišnji investiocioni plan, program razvoja kulture.

"Ako nema plana, po osnovu čega se išta u gradu radi? Oličenje samovolje i neozbiljnosti. Neodgovorno, amaterski i aljkavo u već poznatom stilu vesele rasklimane koalicije. Jedino opravdanje bi moglo biti to što i sami znaju da te planove neće biti u prilici da sprovode jer će ih građani zasaluženo poslati u opoziocione klupe", dodaju u saopštenju.

Ističu da činjenica što lokalna vlast nije bila u stanju da sastavi Program razvoja kulture, dovoljno govori koliko uopšte shvataju grad ozbiljno.

"Ili pod vođenjem kulture smatrate punjenje budžeta prvoj kumi, koja ga troši na samoreklamiranje, osrednji kulturni sadržaj i maltretiranje podređenih u instituciji, o čemu se već uveliko govori i 'u pjaci', i u nadležnim službama.Imate pravo da birate ljude sa kojima ćete provoditi vrijeme i birate sebi slične, ali ovaj grad nije vaše igralište ni poligon za probne vožnje po kome, zaprepašćeni stvarnim obavezama lokalne vlasti nekontrolisano udarate u sve oko sebe, uglavnom na štetu Kotora. Ili reagujte, ili se dostojanstveno povucite, prije nego što bude kasno", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније