Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

17. 08. 2018. 07:13   >>  07:00 2

REJNKE PORUČILA

Prioritet borba protiv korupcije i jačanje ekonomije

Crna Gora se od sticanja nezavisnosti 2006. godine pokazala kao pozitivan primjer u reginu, navela je buduća američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rejnke.

Ona je sinoć pred Odborom za međunarodne odnose Senata Sjedinjenih Američkih Država navela kako je posvećenost naše zemlje slobodi i demokratiji utvrđena pristupanjem NATO-u u junu prošle godine.

Borba protiv korupcije i jačanje ekonomije treba da budu, kako je rekla, prioriteti crnogorske vlade. Navela je i da je Crnoj Gori potrebna transparentnost u poslovanju.

"Dok reforme u Crnoj Gori budu stvarale efektivnije i transparetnije pravne okvire, treba očekivati i ekonomski rast. Američke firme žele partnera u Crnoj Gori, ali traže stabilnost i vladavinu prava. Postoje brojne šanse za američke firme u oblastima kao što su turizam, zdravstvo i poljoprivreda. Američka ambasada će učiniti sve da se one i ostvare", rekla je Rejnke.

Dodala je i kako će tokom svog mandata sarađivati sa Vladom, civilnim sektorom i crnogorskim građanima.

Senator Ron Džonson istakao je da su države u koje se šalju ambasadori važne za SAD, jer se nalaze u situaciji kada treba da odluče hoće li i dalje gledati ka Zapadu ili prema Rusiji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније