Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 08. 2018. 09:35 >> 09:23
8

NIKOLIĆ ISTAKAO

"Haos u tivatskom Domu zdravlja"

Predsjednik Izvršnog odbora Bokeškog Foruma Damir Nikolić saopštio je da je situacija u tivatskom Domu zdravlja katastrofalna, i istakao da doktori daju otkaze jer su uslovi rada nemogući.

"Kada neko oprosti više od 5 i po miliona eura duga inostranom "partneru", a nije riješio osnovne probleme u sopstvenoj kući onda je taj neko: ili neznalica, ili nepošten ili lud," rekao je Nikolić.

"Tivatska infrastruktura naročito ona koja je od vitalnog značaja ne da nije na nivou elitnog, nego nije ni na nivou hostelskog turizma Š kategorije. Sem ako niste Rošild ili neki drugi multimilijarder, pa znajući u kakvu nedođiju idete, sve svoje nosite sa sobom. Ostali, naravno trpe. I, na žalost, još ćute," navodi on.

"Najdrastičnija situacija je u tivatskom Domu zdravlja gdje se osoblje i pacijenti suočavaju sa nemogućim uslovima. U špicu sezone. Zbog katastrofalnih uslova doktori daju otkaze, pacijenti se žale na neadekvatan tretman, a radnici ove ustanove ( ne može im se ništa zamjeriti na trudu) suočavaju se iz dana u dan sa sve većim poteškoćama. I pitanje je do kad će i oni koji su ostali da rade izdržati, jer nisu objektivno u mogućnosti da svoju dužnost izvršavaju u skladu sa iole prihvatljivim standardima," kazao je Nikolić.

"U lokalnoj vlasti od tog gorućeg problema, kao i od svega do sad, okreću glavu. Može im se... Njihova destinacija su ionako skupe privatne klinike. Baš zbog toga situacija nije bolja ni u drugim opštinama, kao ni na nivou Crne Gore. Jednostavno živimo u društvu prepunom socijalnih anomalija u kojima su istinske vrijednosti odavno prepustile mjesto kvazieliti koja diktira uslove na svim poljima. Tako je u obrazovanju, tako je u zdravstvu, tako je i u frižideru," zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније