Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

25. 08. 2018. 07:32 >> 08:35
11

RADULOVIĆ PORUČIO

Odluke Podgoričke skupštine ukinute 1945. i 2006.

Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović ocijenio je u izjavi za Pobjedu da je najava vladajuće koalicije da će podržati inicijativu o ukidanju odluka Podgoričke skupštine simbolički gest ali ne i neophodan potez jer su takve neligitmne odluke već ukinute 1945. i 2006. godine.

"Da je vlast procijenila da treba da se donese neki pravni akt ili rezolucija ne bi čekala ovoliko dugo godina od referenduma. Odluke Podgoričke skupštine su suštinski ukinute 1945. godine stvaranjem Federativne Narodne Republike Jugoslavije, ali i 2006. godine kada je Crna Gora obnovila svoju državnost na referendum", kazao je Radulović.

Funkcioneri Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata Crne Gore Nikola Rakočević i Stefan Šušter najavili su da bi podržali inicijativu da se u Skupštini Crne Gore posebnim aktom proglase ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

Prema Radulovićevim riječima, činjenica da je Crna Gora međunarodno priznata država najbolje svjedoči da su sve odluke Podgoričke skupštine "de jure" ukinute.

"Taj datum ne služi na čast i nikakao ga ne traba slaviti. Najave proslave su “prst u oko” narodu i državi Crnoj Gori”, kazao je Radulović.

Predsjednik Matice crnogorske smatra da se “država najbolje čuva jačanjem njenih institucija, a ne pukim donošenjem rezolucija”.

“Simbolički gest donošenje rezolucije ne znači ništa ako se država Crna Gora ne učini jačom. Crnu Goru vječnom treba da učine njene institucije, političko vođstvo i narod. Energiju koja se stvorila za rezoliciju treba usmjeriti na jačanju Crne Gore i njenih institucija”, rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније