Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 08. 2018. 18:26 >> 18:08
8

NOVA REAGOVALA

"Ne vidimo razlog za oštru reakciju Markovića"

U Novoj srpskoj demokratiji (Nova), prema riječima njenih predstavnika, ne vide razlog da crnogorski premijer Duško Marković, kako navode, oštro i isfrustrirano reaguje na izjavu ministra spoljnih poslova Srbije i predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS), Ivice Dačića.

"Dačić nije rekao ništa izvan onoga o čemu su razgovarali on i lider Nove, Andrija Mandić, a što već ranije nije saopštio i patrijarh srpski Irinej i vodeći srpski intelektualci i političari, ali je očigledno bilo važno da se uvrede na račun srpskog ministra spoljnih poslova pošalju baš iz 'prijateljske' Albanije", naveo je u saopštenju član Predsjedništva Nove, Jovan Vučurović.

Marković je danas novinarima na neformalnom sastanku premijera Zapadnog Balkana u Draču kazao da izjava Dačića da je zabrinut zbog diskriminacije Srba u Crnoj Gori nije tačna i nije pristojna i da ne zaslužuje više komentara.

Vučurović, koji je i poslanik Demokratskog fronta (DF), rekao je da je Marković, ako je već želio nešto da komentariše i ako misli da je nečim povrijeđena Crna Gora ili on lično kao premijer, trebalo da prije toga saopšti i svoj stav vezano za "komplimente" koje je i o njemu i o Crnoj Gori saopštio američki predsjednik Donald Tramp.

"Ovako se samo šalje jedna žalosna poruka kako crnogorska vlast ne smije ni riječi da progovori na brutalne uvrede koje im saopšti neki moćni pojedinac, kao što je predsjednik SAD, ali zato su veoma raspoloženi da se kamenom, istog momenta, bace na onoga koji im je do nedavno bio najbliži i najrođeniji, a koji pritom govori istinu", kazao je Vučurović.

On je kazao da takav nastup djeluje pomalo i osvetnički prema predsjedniku SPS-a.

"To zato što su Marković, Milo Đukanović i kompletno rukovodstvo Demokratske partije socijalista (DPS) svojevremeno stajali u redu i čekali da ih, makar po ramenu, potapše nekadašnji predsjednik SPS-a, Slobodan Milošević", poručio je Vučurović.

U tom vremenu je, kako tvrdi, i Milošević mogao da se ponaša prema njima kao Tramp danas, i ne bi bilo nikakvih protesta i oštrih formulacija koje se sad upotrebljavaju protiv Dačića.

"O onome o čemu je pričao Dačić, a sa čim ga je upoznao i Mandić, postoji mnogo dokaza i činjenica koje svjedoče o antisrpskom i antipravoslavnom karakteru crnogorskog režima. To nije nikakva tajna i sa tim podacima su upoznati svi zainteresovani, a svakako da su jedni od tih i državni vrh Srbije kome pripada i Dačić", zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније