Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

29. 08. 2018. 08:42   >>  08:34 42

LUKOVAC PREDLAŽE

Inicirati sastanak predsjednika CG i Srbije zbog tenzija

Nadležni organi Crne Gore trebalo bi da iniciraju razgovor najodgovornijih ličnosti Crne Gore i Srbije, kako bi se prevazišle teškoće i dao podsticaj daljem napretku odnosa dvije države, ocijenio je bivši ministar inostranih poslova Branko Lukovac.


On smatra da su u Srbiji, kao i u Crnoj Gori, i dalje na sceni snage koje se teško mire sa suverenom i nezavisnom Crnom Gorom.

Lukovac je kazao Vijestima da je realno očekivati da će takve snage u Srbiji nastojati, da u sprezi sa takvim snagama u Crnoj Gori, nepovoljno utiču na politiku Srbije prema Crnoj Gori i na odnose tih država.

"Budućnost, srećom, nije na njihovoj strani i takva ponašanja ne treba da nas obeshrabre u nastojanjima da i dalje istrajavama u razvoju i jačanju prijeteljskih odnosa sa Srbijom", kazao je Lukovac.

Upitan o tome što Aleksandar Vučić nijednom nije posjetio Crnu Goru, kao i nijedan od visokih zvaničnika Srbije još od Tomislava Nikolića 2013. godine, Lukovac je kazao da to pokazuje da Crna Gora za najviše rukovodstvo Srbije nije prioritet spoljne politike, kao što je to slučaj sa Crnom Gorom o i njenim odnosu prema Srbiji.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније