Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 08. 2018. 07:16   >>  06:58 9

ŠAHMAN PORUČIO

BS-u niko nije poklonio mandate

Portparol Bošnjačke stranke (BS) Sead Šahman kazao je da toj stranci niko nije poklonio mandate.

 

On je istakao da određeni stavovi i "politički nonsensi" pojedinih "nezavisnih" analitičara i predstavnika političkih partija usmjereni isključivo protiv manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih legitimno izabranih političkih predstavnika nijesu, niti bi trebalo da budu preokupacija ozbiljne političke organizacije.

"Autentično zastupanje interesa Bošnjaka dobili smo na poslednjim parlamentarnim izborima 2016. godine od strane naših sunarodnika. Političkim programom i pristupom ljudima zavrijedili smo mandate, koje nam niko nije poklonio. Kako kroz zakonodavnu, tako i kroz izvršnu vlast nastojimo da napravimo boljitak i za pripadnike bošnjačkog naroda i za sve druge građane Crne Gore", rekao je Šahman za Dan.

On je dodao da sa njihove strane postoji volja za rješavanje svakog mogućeg problema.

"Neki od tih problema su odavno aktuelni, poput iseljavanja. No, s tim se bore i mnogo snažnije države i sistemi u regionu, Evropi i svijetu. Nepotrebno je takva zbivanja stavljati na teret bilo koje političke organizacije, a ponajmanje na konto Bošnjačke stranke. Način rješavanja takvog problema, kojaje svakako prisutan, treba da bude sistemski, sa angažovanošću svih organizacija i pojedinaca koji svojim djelovanjem mogu uticati na pozitivan ishod", naveo je Šahman. 

Podsjećamo, čelnik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori, Hazbija Kalač, kazao je prije dva dana da očekivanja bošnjačkog naroda nijesu bila, niti se niko normalan ne može pomiriti sa tim da se jedna partija, koja je doslovno "uzeta za ruku" od DPS-a, kojoj se dozira političko učešće shodno potrebama i procjenama koalicionog partnera, smatra predstavnikom svakog Bošnjaka u Crnoj Gori, bez obzira da li je glasao ili ne.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније