Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

31. 08. 2018. 07:03 >> 06:47
51

I PERTNERI

DPS sprema rezoluciju o Podgoričkoj skupštini

Demokratska partija socijalista (DPS) razmišlja da, u dogovoru sa koalicionim partnerima, predloži parlamentu rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine iz 1918. godine, saznaje Pobjeda.

 

"DPS je bliža da, umjesto zakona, predloži rezoluciju kao rezolutan politički akt, jer od ranije smatramo da su odluke Podgoričke skupštine ukinute 1945. i 2006. godine", rekao je Pobjedi izvor iz vrha DPS-a.

Očekivano je da, ukoliko takav dokument bude na poslaničkim klupama, dobije podršku vladajuće koalicije.

Predstavnici DPS i SD ranije su poručili da bi njihove partije podržale dokument kojim bi se poništile odluke Podgoričke skupštine.

Nikola Rakočević iz DPS-a tada je za Pobjedu kazao da je "inicijativa da se u Skupštini da prilog istorijskom preispitivanju 1918. neophodna i pravedna", dok je Stefan Šuster iz SD-a rekao da bi njegova partija podržala takav akt ukoliko bude u skupštinskoj proceduri, da bi se, kako je istakao, "jednom za svagda stavila tačka i na tu prevaru Crne Gore".

 

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније