Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Radio Kotor ]

31. 08. 2018. 14:32 >> 14:40
7

JOKIĆ PORUČIO

Vlast u Kotoru da prevaziđe neslaganja

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kaže da lokalna uprava dobro funkcioniše, iako već dva mjeseca nema nastavka 16. sjednice lokalnog parlamenta.

On je podsjetio da je na sjednici Skupštine opštine Kotor 29. juna tražen prekid nakon tačke na kojoj se raspravljalo o kupovini nepokretnosti u vlasništvu AD Jugopetrol.

„Nakon toga pojavili su se razni medijski natpisi i reagovanja, ali nije tajna da je samo došlo do neslaganja, nakon čega su postojali objektivni razlozi za neodržavanje, a potom i avgust kada se ide na odmore. Najbitnije je da se u okviru vladajuće koalicije u Kotoru sjedne i ozbiljno razgovara o pomenutom neslaganju i izazovu koji je pred nama, kako bi se prevazišao i nastavila realizacija onoga što je zajednički program i što su ciljevi razvoja grada", kazao je Jokić za Radio Kotor.

Kada će biti zasijedanje odlučiće, kako poručje, kolegijumu predsjednice Skupštine.

"Odnosno, kada se steknu uslovi i saglasnost svih konstitutenata, partije usaglase oko dnevnog reda i da li će ići nastavak prethodne ili će se održati nova sjednica", kazao je Jokić.

On je rekao i da je vladajuća koalicija ideloški raznorodna, ali da je formirana na bazi povjerenja između konstituenata stečenog kroz dijalog.

„Ovo nije minus već naprotiv. Mislim i da se promijenila paradigma funkcionisanja politke da se odluke donose u okviru kabineta jedne partije, pa da se onda samo obajavi „urbi et orbi" što će biti. Dakle, kod nas je dijalog otvoren i nadam se da će iz njega izaći najbolje za ovaj grad", kazao je Jokić.

Na poruke iz opozicije da vlast ne funkcioniše dodaje da je njen posao da govori o tome.

On je rekao i da je zadovoljan odvijanjem sezone, „prvenstveno zahvaljujući službama koje su radile posao na svoj način".

„Kulturne manifestacij mogu samo da služe na ponos Kotora. Bilo je dana kada se odvijalo i po pet događaja u istom danu i svi su bili puni. To govori o kvalitentoj ponudi. Ponosan sam na KotorArt i na nove manifestacije u organizaciji naših lokalnih institucija ove godine", kazao je Jokić.

On je rekao i da je čistoća bila na zadovoljavajućem nivou, da je Komunalno uspješno odgovorilo na izazove i zahvalio se rukovodstvu i radnicima.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније