Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 09. 2018. 07:46 >> 07:28
23

JEDNODNEVNA POSJETA

Milačić danas sa Srbima na Kosovu

Lider Prave Crne Gore, Marko Milačić, posjetiće danas Kosovo, a tamo će boraviti na poziv predstavnika Srpske liste Gorana Rakića.

 

Posjeta će, kako je najavljeno, podrazumijevati susrete i razgovore sa Srbima u Orahovcu, Velikoj Hoči, kao i obilazak muzeja i manastira, te razgovor sa sveštenstvom.

Milačić je u odgovoru na poziv Srpske liste istakao da se Srbi u Crnoj Gori nalaze u decenijski teškom položaju, koji podrazumijeva širok dijapazon napada na sve ono što čini srpsko biće.

"Međutim, sve muke srpskog naroda u Crnoj Gori, nijesu ni približne onim mukama s kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji. Ipak, hoću da znate, i siguran sam da ovo govorim u ime većinske Crne Gore: istorijske okolnosti su trenutno takve, kakve su. Ako znamo da su Jevreji dvije hiljade godina čekali na ostvarenje svog sna i povratak na njihovu zemlju, onda ne smijete biti obeshrabreni. Naprotiv, morate biti jaki, odlučni i mudri, upravo onakvi kakvi su bili naši preci", saopštio je Milačić u pismu.

Poručio je da je prava i većinska Crna Gora uz Srbe na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније