Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 09. 2018. 07:57 >> 07:40
6

SEKULIĆ UVJEREN

Ne postoji formula za pobjedu opozicije

Ne postoji formula koja bi od vječitih gubitnika iz crnogorske opozicije mogla da napravi pobjednike, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić.

 

Komentarišući D'ontov izborni sistem koji se primjenjuje u Crnoj Gori, a po kojem se mandati raspodjeljuju srazmjerno procentu osvojenih glasova, Sekulić je kazao da je ta formula u većini parlamentarnih demokratija prihvaćena kao najpošteniji model za podjelu glasova.

"Ne postoji formula koja je od vječitih gubitnika iz crnogorske opozicije mogla da napravi pobjednike. D'ontova formula je u većini parlamentarnih demokratija prihvaćena kao najpošteniji model za raspoređivanje glasova partija koje nijesu prešle cenzus", kazao je Sekulić za "Dan".

Na pitanje zašto smatra da se ne iniciraju izmjene izbornog zakonodavstva u ovom dijelu, s obzirom na navode da ovakav način podjele mandata ide u korist DPS-a, Sekulić je kazao da opozicija u prethodne dvije decenije nije imala predlog za drugačiji model podjele mandata.

"Do sada, na sastancima oko izbornog zakonodavstva u protekle dvije decenije, nijesmo čuli nijedan iole suvisli predlog od naših kolega iz opozicije za neki drugačiji model računanja raspodjele mandata", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније