Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 09. 2018. 18:24   >>  18:08 1

ČESTITKE NOVOJ OPŠTINI

San Tuzana je konačno postao java

Građanski poktet URA čestitao je građanima Malesije dobijanje statusa punopravne opštine. U tom savezu nadaju se da će to za njih značiti bolji životni standard i zadržavanje stanovništva na tom području. Čestitku je u ime Udruženja Crnogoraca s Kosova uputio i Slobodan Vujičić.

"Nakon bezbrojnih prevara i manipulaicja koje ste doživjeli od strane režima, uskraćivanja vašeg ustavnog prava na dobijanje statusa opštine, velike imigracije stanovništva i brojnih drugih poteškoća koje vam je servirala vlast, radujemo se zajedno sa vama što ste, iako sa velikim zakašnjenjem uspjeli da se izborite za status samostalne opštine”, navode u URA.

Građani Tuzi, kako su istakli, ipak "bez euforije dočekuju stupanje Zakona na snagu".

U GP URA vjeruju da su veliki resursi tog područja, izuzetno plodne obradive površine, dobra saobraćajna povezanost, te vrijedno stanovništvo, potencijali koji obećavaju razvoj i prospetitet u budućnosti.

"Ukoliko se bude radilo predano i pošteno treba očekivati i povratak dijela dijaspore, a treba omogućiti i njihova nesmetana ulaganja u to područje. Na taj način bi Opština Tuzi dobila puni smisao, a građani toga područja konačno osjetili vidno zadovoljstvo”, zaključuje se u saopštenju URA.

Sa druge strane, Vujičić navodi da je san mještana Tuzi postao java, što je, kako je rekao, "još jedna u nizu potvrda da Crna Gora drži svoja obećanja i da je trajno posvećena unapređenju i zaštiti prava manjina uz potpuno uvažavanje međunarodnih standarda".

"Vjerujemo da će ovakav odnos Crne Gore prema albanskoj manjini pospješiti institucije Kosova da u najkraćem roku ispune obećanja i obaveze prema crnogorskoj zajednici. Posebno to očekujemo u dijelu izrade i usvajanja Akcionog plana za Strategiju o afirmaciji i integraciji naše zajednice, a nakon toga i u dijelu konačnog rješavanja našeg ustavno-pravnog položaja i adekvatne zastupljenosti u Skupštini Kosova", kazao je Vujičić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније