Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

03. 09. 2018. 14:56 >> 14:40
13

SNS

Za poništenje priznanja Kosova 15.000 potpisa

Srpski nacionalni savjet (SNS) dosadašnjim aktivnostima prikupio je više od 15 hiljada potpisa podrške za inicijativu o poništenju crnogorskog priznanja Kosova.

"SNS je sa zadovoljstvom prihvatio podršku najvećeg broja parlamentarnih, vanparlamenarnih partija i nevladinih organizacija njegovoj inicijativi o poništenju priznanja takozvane države Kosovo, koja je promovisana prije nekoliko mjeseci", kazali su iz SNS-a.

Navodi se da je u dosadašnjim aktivnostima prikupljanja sakupljeno više od 15 hiljada potpisa podrške.

"Koji će kad se ispuni kvota od deset odsto ukupnog broja biračkog tijela biti jedan od Ustavom definisanih uslova za održavanje državnog referenduma po tom pitanju”, kazali su iz Savjeta.

Oni su naveli da organizatori namjeravaju da obezbijede i drugi uslov za održavanje državnog referenduma, odnosno da dobiju podršku najmanje 25 poslanika aktuelnog sastava Skupštine.

SNS se, kako je saopšteno, obratio i predsjedniku države Milu Đukanoviću da podrži održavanju državnog referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore o priznavanju Kosova.

“Kako bi se provjerila izjava premijera Duška Markovića, izrečena u Prištini o Sretenju ove godine, u prisustvu najviših funkcionera Kosova na čelu sa Ramušom Haradinajem, da je crnogorska Vlada donijela odluku o priznavanju Kosova i pored toga što je 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv”, objasnili su iz Savjeta.

Oni smatraju da bi podrška Đukanovića bila treći Ustavom predviđeni uslov za održavanje državnog referenduma, ali da od njega još nijesu dobili odgovor.

“SNS će još jedanput za ovu aktivnost zatražiti podršku onih političkih subjekata i poslanika iz opozicije za koje očekuje da imaju i opozicionu i moralnu obavezu da provjere volju građana Crne Gore o crnogorskom priznavanju Kosova”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će nakon toga javnost biti upoznata koje političke partije i poslanici nijesu željeli da učestvuju u toj “isključivo demokratskoj proceduri provjere legitimiteta osporavanih odluka Vlade Crne Gore”.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније