Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina business, Objavila: R.P. ]

04. 09. 2018. 12:50 >> 12:39
1

DF O KONCESIJAMA

Priča o aerodromima je još jedna prevara

Priča o aerodromima je jedna obična predstava za narod o nekoj navodnoj zabrinutosti za to preduzeće, a iza svega se krije još jedna velika prevara, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta , Jovan Vučurović.

On je u izjavi dostavljenoj agenciji Mina-business kazao da su se svi takvih prevara nagledali i u slučaju Kombinata aluminijuma, Telekoma, Željezare i Rudnika boksita.

Vučurović je ocijenio da ukoliko bi Demokratska partija socijalista (DPS) procijenila da je bilo čim ugrožena od nekog od satelita, ona bi ih politički ugasila za nekoliko mjeseci ili bi jednostavno pokrenula neke od svojih mehanizama, poput sudstva ili tužilaštva, da "iskopa" razne nezakonitosti kojima su skloni i koalicioni partneri DPS.

"I zaista je teško povjerovati da Socijaldemokrate (SD) autonomno donose odluke, odnosno da imaju presudnu ulogu u odlučivanju kada su u pitanju velike državne firme", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, to što su u raspodjeli vlasti dobili pojedina rukovodeća mjesta, ne znači mnogo, jer se o svemu pita nekoliko ljudi iz vrha DPS-a, i tu SD, Bošnjačka stranka (BS) ili Hrvatska građanska inicijativa (HGI) samo mogu da glume da su nešto značajni.

"Ako, pak, nije tako, onda neka SD pruži otpor DPS-u i tada neće postojati razlog da ih zovemo satelitima. Dakle, neka SD dokaže da nijesu privesci DPS-a", poručio je Vučurović.

On je dodao da su SD i BS učešće u vlasti iskoristili tako što su "nakrcali" javna preduzeća i državne organe svojim kadrom i na tom klijentelizmu i nepotizmu može da im pozavidi i apsolutni evropski prvak u korupciji, poput DPS-a.

"To su stranke koje se upravo vode tim ličnim i uskopartijskim motivima i mogućnošću da kroz vlast obavljaju brojne zloupotrebe i zato niko tu ne želi da se igra i rizikuje potezima kakvi su prijevremeni izbori, koliko god neko od njih stvarao sliku o svojoj snazi", rekao je Vučurović.

Iz SD-a su ranije saopštili da model valorizacije crnogorskih aerodroma putem koncesija limitira razvoj ostalih aerodroma, ne štiti prava radnika i vjerovatno će dovesti do gašenja nacionalnog avioprevoznika.

Iz te partije su kazali da se ponuđena koncesiona dokumenta baziraju na površnoj ekonomskoj analizi koja u ključnim segmentima nije dostupna građanima, a u čijoj je osnovi da je ponuđeni koncesioni model bolji u odnosu da država u narednih 25 godina ne radi ništa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније