Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 09. 2018. 16:55   >>  16:38 1

PARTIJA PENZIONERA

Kritike Rudoviću što nije okupio opoziciju

Partija penzionera, invalida i restitucije - PIR, iznenađena je izjavom Neđeljka Rudovića, doskorašnjeg potpredsjednika URE i poslanika u crnogorskom parlamentu, o formiranju procrnogorskog opoziciong bloka. Oni su kritikovali Rudovića zašto nije pokrenuo inicijativu za okupljanje svih opoziocionih birača u jedan blok za borbu protiv vlasti.

"To znači ponovnu podjelu, po svim šavovima, nacionalnim, kulturnim, vjerskim i drugim, na čemu je vladajuća garnitura i do sada opstajala. Nesporno je, da su na takvim i sličnim podjelama, mnogi, a posebno lideri pojedinih političkih partija, debelo ušićarili", naveli su u saopštenju.

Oni su naveli da je to naročito išlo na ruku partiji na vlasti, u kojoj su se brojni pojedinci, kako kažu, enormno obogatili, o čemu govore  svakodnevni i sudski procesi.

"Pa ni lideri opozicionih partija nijesu ostali kratkih rukava, o čemu građani Crne Gore dobro znaju. To je osnovni razlog zbog čega do sada nije moglo doći do objedinjavanja i formiranja jedinstvenog opozicionog bloka", smatraju u PIR-u.

"Interesantno je da gospodin Rudović ne insistira na jedinstvu opozicije, bez čega nema ni promjene vlasti, a bez smjenjive vlasti nema odgovorne vlasti. Podsjećamo javnost i gospodina Rudovića, da je Partija PIR, Građanska akcija Budva, brojne nevladine organizacije i nezavisni odbornici, kandidovali predsjedničkog kandidata gospodina Vasilija Miličkovića, samo radi izmjene izbornih zakona , a naročito Zakona o izboru odbornika i poslanika- otvorene liste."

Partija penzionera, invalida i restitucije Crne Gore –PIR, poziva i moli sve opozicione lidere i partije da se konačno ujedine, prije svega oko zajedničkih vrijednosti, a to je da je Crna Gora suverena država, država svih njenih građana, država vladavine prava i socijalne pravde, što je preduslov za smjenu vlasti.

Kako je za pohvalu vraćanje poslaničkog mandata gospodina Rutovića, partiji URA, sa čijim rukovodstvom se nije slagao, tako je i za kritiku zašto nije pokrenuo inicijativu za okupljanje svih opoziocionih birača u jedan blok za borbu protiv vlasti i za vladavinu prava , za nezavisne i profesionalne državne institucije, jer bi to bio patriotski potez za državu Crnu Goru, naveli su u PIR-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније