Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 09. 2018. 17:15 >> 22:11
8

DPS-SD

Aerodromi neće ugroziti vladajuću koaliciju

Različiti stavovi o Aerodromima Crne Gore neće biti tačka spoticanja u vladajućoj koaliciji. Iako nijesu za koncesiju, Socijaldemokrate ne očekuju raskid dobrih odnosa sa DPS-om.

„Uvjereni smo da će Vlada i parlament odgovorno pristupiti pitanju valorizacije Aerodroma Crne Gore, kao jednog od najuspješnijih preduzeća, kao i da će aktuelna vladajuća koalicija znati da se nosi sa tim izazovom, uprkos različitim stavovima, koji trenutno, unutar koalicije postoje i koje ne treba kriti“, kaže za Radio Crne Gore Nikola Zirojević iz SD-a.

U DPS-u smatraju da će koalicija opstati.

„Ne mislim da pitanje davanja koncesija na Aerodrome Crne Gore može poremetiti odnose u vladajućoj koaliciji, bez obzira na različito razmišljanje na tu temu“, naglašava Predrag Sekulić iz DPS-a. Podsjeća da je u pitanju koncesija, a ne prodaja državne imovine.

„Što čini mi se da jeste neka krucijalna razlika, koja bi možda mogla na neki način da utiče i na odnose u vladajućoj koaliciji“, objašnjava Sekulić.

Za Socijaldemokrate je važna isključivo sudbina aerodroma.

„SD smatra da sva pažnja treba da se fokusira na definisanje optimalnog modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore“, ističe Zirojević.

Vladajući partneri ne strahuju od rascjepa, a ni politički analitičar Zlatko Vujović ne misli da je taj scenario u ovom trenutku vjerovatan.

„Svakako da Aerordomi jesu pitanje gdje je došlo do mimoilaženja u stavovima dva koaliciona partnera. Međutim, ja nijesam od onih koji su skloni da povjeruju da bi tako nešto moglo da rezultira eventualno raskidom koalicije i padom Vlade“, navodi Vujović za Radio Crne Gore. Pojašnjava u kom bi slučaju to moglo da se desi.

„Jedino u slučaju kada bi to bio dio zajedničke strategije DPS-a i SD-a, kojom bi eventualno pokušali da ostvare bolji izborni rezultat, gdje bi Socijaldemokrate mogle da tvrde da su ostali principijelni, a DPS doveo do vanrednih parlamentarnih izbora u trenutku kada mu je izborni rejting bolji nego što je to bilo ranije, odnosno kad opozicija veoma loše stoji“, precizira Vujović.

Olivera Slavnić, RCG

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније