Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2018. 07:12 >> 06:57
50

FOKUS DF

Plan da politički objedine Srbe u regionu

Demokratski front (DF) će u narednom periodu fokus svog djelovanja staviti na političko objedinjavanje svih Srba u regionu, dok će druge aktivnosti, poput priprema za eventualno organizovanje protesta, ostati u drugom planu, saznaje Pobjeda.

U tu svrhu je organizovana serija sastanaka sa Srbima u regionu sa kojima je, kako tvrde iz DF-a, razgovarano o "okupljanju na jednoj nacionalnoj ideji".

"Plan je da se Srbi iz regiona upoznaju sa položajem Srba koji je, ne samo u Crnoj Gori, veoma težak i delikatan. Kroz upoznavanje sa položajem Srba, ideja je da se u političkom smislu uspostavi saradnja sa Srbima iz regiona na svim nivoima", saopšteno je Pobjedi iz DF-a.

Demokratski front je ranije u svojim javnim nastupima isticao da se tokom septembra mogu očekivati razgovori sa aktivistima o organizaciji protesta na jesen.

"Ipak, zbog planova o objedinjavanju, priča o protestima je za sada u drugom planu. Na ruku nam i ne idu stavovi drugih opozicionih partija koje su direktno saopštile da nijesu za bilo kakva ulična okupljanja".

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je u izjavi za Pobjedu da "političko objedinjvanje Srba" znači definisanje zajedničkih interesa Srba u regionu i zajedničko djelovanje u tom pravcu.

"Samo tako, otvaranjem srpskog pitanja možemo se izboriti za ravnopravan status. Zbog toga je političko objedinjavanje Srba i zajedničko djelovanje veoma bitno i za Srbe u Crnoj Gori", saopštio je Knežević, koji je odbacio teze da DF potenciranjem pitanja Srba spašava svoj rejting, koji je u padu.

Upitan da li su sada protesti u drugom planu, budući da iza njih stoji samo DF, Knežević kaže da će se ideja o eventualnim protestima predočiti građanima i aktivistima tokom ovog mjeseca, kada je planirano da se nastavi potpisivanje peticije kojom se traži poništenje odluke o priznanju Kosova.

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније